Πέμπτη, Νοεμβρίου 2

Τραγική ειρωνεία… Ο ύποπτος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε άδεια από τη φυλακή

Τις τελευταίες ώρες ο ένας από τους δύο δράστες της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας.
Η υπόθεση ωστόσο παίρνει νέα τροπή μιας και πληροφορίες θέλουν τον συγκεκριμένο δράστη να βγήκε με άδεια το Σεπτέμβριο από τις φυλακές Κασσάνδρας, να παραβίασε τους όρους και να εξαφανίστηκε.

Συγκεκριμένα, ο δράστης της στυγερής δολοφονίας εξέτιε ποινή στις φυλακές Κασσάνδρας για ναρκωτικά, κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες. Πήρε άδεια τον Σεπτέμβριο, δεν επέστρεψε - καθώς «επιστρατεύτηκε» από την αλβανική μαφία - έκλεισε ραντεβού με τον Ζαφειρόπουλο για να τον εκβιάσει για μια μεγάλη υπόθεση που χειρίζεται το γραφείο του και τελικά τον σκότωσε.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, είχαν ακριβείς πληροφορίες για τους δύο δράστες της δολοφονίας και τις κινήσεις του και εντόπισαν τον 32χρονο, καθώς αναζητούσε τρόπο να φύγει από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, ο 32χρονος προσήχθη το περασμένο Σάββατο στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ στο σπίτι του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε το όπλο της δολοφονίας του δικηγόρου. Συνελήφθη αρχικά επειδή ήταν δραπέτης και για οπλοκατοχή, με τους αστυνομικούς να αναμένουν τα αποτελέσματα από το εργαστήριο DNA της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστώσουν αν το γενετικό του υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που έχει βρεθεί στο γραφείο του δικηγόρου.
Στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχαν μπει ο 32χρονος δραπέτης, ένας ακόμη συνεργός του, ενώ ο τρίτος βρισκόταν εξωτερικά του κτιρίου.
Η προσέγγιση του δικηγόρου ήταν «συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού και την «ενοικίαση» των δραστών για την υλοποίησή του. Ωστόσο, ο εκφοβισμός κατέληξε από «ατύχημα» στο έγκλημα. Το Σαββατοκύριακο, στα γραφεία της Ασφάλειας μεταφέρθηκαν τρεις Αλβανοί κρατούμενοι, ονόματι Μπάκο, Ολντι και Κλόντι, οι οποίοι φέρονταν ως ηθικοί αυτουργοί του εκφοβισμού ή μεσάζοντες των εντολέων. Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη, στο πλαίσιο μια «σκηνοθετημένης» ληστείας. Μάλιστα, για αυτήν αρχικά είχαν συλληφθεί από… λάθος δύο αθώοι.
Το κίνητρο εκφοβισμού του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., κρύβεται πίσω από τα χρήματα για την εκτέλεση του «συμβολαίου θανάτου» του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιριών Energa και Hellas Power.
Οι εκτελεστές φαίνεται να επιχείρησαν να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο προκειμένου να πιέσει πελάτη του, βασικό κατηγορούμενο του σκανδάλου Energa, για την καταβολή των χρημάτων του αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου και την εκβιαστική απαίτηση επιπλέον χρημάτων, προκειμένου να μην τον κατονομάσουν ως ηθικό αυτουργό της… σύναψής του./thecaller.gr