Παρασκευή, Νοεμβρίου 10

ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ

Να «τρέξουν» ΑΜΕΣΑ οι πλειστηριασμοί στην Ελλάδα, ζητά το ΔΝΤ

Να «τρέξουν» οι πλειστηριασμοί στην Ελλάδα, ζητά το ΔΝΤ
H πλήρης εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι σημαντική για να μειώσουν οι τράπεζες τα υψηλά αποθέματα κόκκινων δανείων μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ουίλιαμ Μάρεϊ, ενώ ενθάρρυνε τις ελληνικές αρχές να συμβάλουν από την πλευρά τους, ώστε προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η εφαρμογή των σχετικών διαδικασιών.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μάρεϊ επέμεινε ότι το ΔΝΤ δεν «βλέπει» κίνδυνο απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και επανέλαβε ότι το Ταμείο δεν θεωρεί πως πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Αρνητική ήταν η απάντησή του και στο ερώτημα αν το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 μπορεί να προκαλέσει δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα.
Τόνισε εξάλλου ότι το ΔΝΤ παραμένει πλήρως δεσμευμένο στο ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο προκειμένου να προχωρήσει και στη χρηματοδότηση του, όπως συμπλήρωσε, απαιτείται σημαντική ελάφρυνση του χρέους.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι συζητήσεις για το θέμα του χρέους θα γίνουν ανάμεσα στους Ευρωπαίους και στην Ελλάδα ενώ χαρακτήρισε καλές και εποικοδομητικές τις διαβουλεύσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν μέρος του προγράμματος.

Ο κ. Μάρεϊ επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια των επαφών μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης καταγράφηκε σημαντική πρόοδος και σημείωσε ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στα τέλη Νοεμβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr