Δευτέρα, Νοεμβρίου 27

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ, Η ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΟ “ΚΑΜΜΕΝΟΣ-GATE” . Απαξιώνεται η ΕΥΠ και Πολιτεία και Δικαιοσύνη κωφεύουν…

 Ποιο είναι πιο μεγάλο εθνικό απόρρητο, η διακρατική συμφωνία μεταξύ δύο χωρών που αφορά στην προμήθεια  πυρομαχικών ή οι μυστικές επιχειρήσεις και οι συνεργάτες μιας μυστικής υπηρεσίας στο εξωτερικό;


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Πολλά έχουν λεχθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το τι είναι απόρρητο και τι δεν είναι… 
Αφορμή στάθηκαν οι ενέργειες του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση να σφραγίσει το φάκελο με τα έγγραφα και  η δήλωση του ΥΠΕΞ κ. Νίκου Κοτζιά για την υπόθεση “Kαμμένος-Gate” σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας! 

Πυρομαχικών που θα χρησιμοποιούνταν κατά του φτωχού και δύστυχου λαού της Υεμένης από το αιμοδιψές καθεστώς του Οίκου των Σαούντ. 
Θυμίζουμε ότι ο κ. Κοτζιάς με μήνυμά του στο twitter απάντησε σ΄ όσους τον κατηγορούν για την επίκληση του απορρήτου σε έγγραφα που έχουν να κάνουν με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. 
Ο κ. Κοτζιάς κάνει λόγο για “πώληση απορρήτων” κι αυτό είναι η πρώτη φορά που ακούγεται! 
Σε αυτό μήνυμά του ο ΥΠΕΞ επιτίθεται στα ΜΜΕ θεωρώντας πως η διακίνηση απορρήτων εγγράφων υπονομεύει τη διεθνή θέση της χώρας! 
Εξέδωσε όμως, ανακοίνωση και το ΥΠΕΞ αναφορικά με δημοσίευση  απόρρητου υλικού την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017! «Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, “Όποιος με πρόθεσή του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών”. Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι “απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ”! Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004. 
Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. 
Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα»!

 

Συνήγορος υπεράσπισης του Καμμένου, η κυβέρνηση και ο Κοτζιάς…


 

Έπειτα απ΄ όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό και παρακολουθώντας την αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης να παράξει κάλυψη στον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Καμμένο, μας δημιουργούνται οι εξής απορίες! 

Η υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, δεν περιορίζεται ούτε εστιάζεται φυσικά στο διαδικαστικό ζήτημα που προέκυψε με την κατάθεση στη Βουλή απόρρητων εγγράφων! Ένα θέμα για το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει παραπλανητικό θόρυβο, χωρίς να είναι σαφές σε τι ακριβώς αναφέρεται!


Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε σε έγγραφα του ΚΥΣΕΑ που είναι απόρρητα και αφού κατατέθηκαν από τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, αυτά σφραγίστηκαν με πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής και επιστράφηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου!


Προφανώς τα έγγραφα αυτά καταγράφουν την απόφαση και το σκεπτικό της, για την πώληση του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία (ή και αλλού) και έχουν και την υπογραφή του πρωθυπουργού!


Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που προειδοποιεί με φυλάκιση 10 ετών όσους διαρρέουν απόρρητα έγγραφα είναι επίσης προφανές ότι δεν αναφέρεται στο ΚΥΣΕΑ (που δεν είναι αρμοδιότητας του ΥΠΕΞ), αλλά στα πλείστα τηλεγραφήματα που αντηλλάγησαν μεταξύ της πρεσβείας μας στη Σαουδική Αραβία και της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΞ, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και πιθανώς και της ΕΥΠ, που κεντρικό σημείο είχαν τη διερεύνηση του ρόλου του κ. Β. Παπαδόπουλου που εμφανιζόταν ως μεσάζων, αλλά στην Αθήνα προβάλλονταν ως “εκπρόσωπος” της Σαουδικής Αραβίας! 

Είναι γεγονός, ότι, η ελληνική νομοθεσία είναι ιδιαίτερα αυστηρή στο θέμα της προστασίας των… κρατικών μυστικών! Άλλωστε, έτσι πρέπει…

 


Καυτά ερωτήματα προς τον ΥΠΕΞ…

 


Όμως, αλήθεια θα μπορούσε ο κ. Νίκος Κοτζιάς να μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματά μας; Γιατί παράβλεψε πως ο χορός της δημοσιοποίησης των απόρρητων εγγράφων ξεκίνησε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο από τον συνάδελφό του στην κυβέρνηση κ. Πάνο Καμμένο; 
Αφού όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής, αλλά και από την ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ, ήταν ο άνθρωπος που πριν από τρία χρόνια από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου επιδίδονταν στο σπορ της αποκάλυψης διαβαθμισμένων απόρρητων εγγράφων. 
Μάλιστα, το έπραξε (τότε) παρά το γεγονός ότι γνώριζε – όπως ο ίδιος υποστήριξε – ότι παρανομεί! 
Και μπορεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης να διατράνωναν ότι η Βουλή δεν έχει “αποχαρακτηρίσει” τέτοια έγγραφα, ωστόσο ο κ. Πάνος Καμμένος σίγουρα θα θυμάται τι έχει κάνει, το όχι και τόσο μακρινό 2014! 
Τότε που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ήταν στην αντιπολίτευση, και είχε καταθέσει στη Βουλή απόρρητα έγγραφα, τα οποία είχαν διαρρεύσει από την Τράπεζα της Ελλάδος! 
“Πείτε στον κύριο υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει τη δίωξή μου”, φώναζε από το βήμα της Βουλής, καταθέτοντας στα πρακτικά το συγκεκριμένο έγγραφο. 
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα επίσημα πρακτικά εκείνης της ημέρας, “το προαναφερθέν έγγραφο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής”! 
Παρακάτω, αναλυτικά, το απόσπασμα από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής της συνεδρίασης στις 30 Μαρτίου του 2014:

 

Ο Πάνος Καμμένος αποδέχεται πως παρανομεί…


«Δυστυχώς για σας, έπεσε στα χέρια μας το σύνολο του αρχείου της Διεύθυνσης Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος με χαρακτηρισμό “απόρρητο”! Εγώ θα τα καταθέσω αυτά σήμερα στη Βουλή! 
Σας λέω ότι παρανομώ! Θα καταθέσω απόρρητο έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος προς την προστασία του δημοσίου συμφέροντος! 
 Πείτε στον κύριο υπουργό Δικαιοσύνης να ζητήσει τη δίωξή μου! 
Εδώ τι αποδεικνύεται; 
Καταθέτω το πρώτο έγγραφο, το οποίο, τι λέει; “Φεβρουάριος 2014. Έκθεση ειδικής έρευνας. Έλεγχος πιστοδοτήσεως χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων προς τις εταιρείες ομίλου Καρούζου από τη Διεύθυνση Εποπτείας, αριθμός πρωτοκόλλου 341, εμπιστευτικό 902, απόρρητο”, χαρακτηρισμένο μετά»! 
Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Πάνος Καμμένος, καταθέτει για τα πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής! 
Και το ερώτημα είναι, γιατί η Πολιτεία δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία για τον κ. Πάνο Καμμένο;

Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά κ. Κοτζιά;

 


Γιατί, όταν ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε δημόσια μέσα στο κοινοβούλιο ότι πήρε μαζί του στο σπίτι του τα αμυντικά σχέδια της χώρας, η Πολιτεία κώφευσε; 

 Γιατί ο κ. Κοτζιάς δεν αντέδρασε όταν ο “έγκριτος” αριστερός εκδότης – δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης συχνά πυκνά διοχετεύει  μέσω των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτει, απόρρητα έγγραφα και υποθέσεις ακόμη και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο όχι μόνο την Εθνική Ασφάλεια, αλλά και ζωές στελεχών και συνεργατών της υπηρεσίας; 

 Μήπως, γιατί τότε, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ τον βόλευε πολιτικά;


Ωστόσο, εμείς θα σας παραπέμψουμε σε πρόσφατα, σχετικά, άρθρα μου, που δημοσιεύθηκαν στην Ελεύθερη Ώρα, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 με τίτλο: “Όταν η δημοσιογραφία αγγίζει και ξεπερνά τα όρια της …απρέπειας”, την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 με τίτλο: “Θέλει η πουτ@ν@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει” και την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 με τίτλο: 

“Τα …παρα και τα …μετά της Πυθίας”! 

Τότε θα αντιληφθείτε τι ακριβώς εννοούμε!


Σημειωτέον ότι σε αυτά τα άρθρα, αναφερόμαστε και για το σκάνδαλο της διαρροής απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ προς τον κ. Μιχάλη Καρχιμάκη ο οποίος τελευταία και μάλλον λόγω της προσφυγής του στο Συμβούλιο Εφετών έχει γίνει λαλίστατος, αλλά επί τούτου, ίσως, να επανέλθουμε και με νέα στοιχεία, γιατί μάλλον δεν μας διάβασε ή δεν μας κατάλαβε την πρώτη φορά…

 


Όταν μιλούσε η Ευγενία Λεβογιάννη και κανένας δεν άκουγε…


 

Αλήθεια, ο κ. Κοτζιάς ενδιαφέρθηκε ποτέ να μάθει τι απέγινε με εκείνη την αναφορά της αειμνήστου υπαλλήλου της ΕΥΠ Ευγενίας Λεβογιάννη προς τις Εισαγγελικές Αρχές και αυτές της Πολιτείας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά: «… Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα, ιδιαίτερα σήμερα, η άκριτη κοινοποίηση/δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, πέραν της παραβίασης του Απορρήτου και των προσωπικών δεδομένων, δημιουργεί μέγα θέμα για την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας μας.

Με τέτοιες ενέργειες τίθενται άμεσα σε κίνδυνο ζωές. Κινδυνεύουν εκτός των στελεχών της Υπηρεσίας και άτομα τα οποία συνεργάζονται στο πλαίσιο εξυπηρέτησης των Εθνικών μας συμφερόντων!

Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στα επισυναπτόμενα δημοσιεύματα που αφορούν έγγραφα/εκθέσεις που διέρρευσαν στην εφημερίδα “Έθνος” την Κυριακή 15/5/2011, στο περιοδικό “Επίκαιρα” στις 16/6/2011 και 7/7/2011 στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, σε άκρως απόρρητες υποθέσεις της Υπηρεσίας μας, όπως αυτή του Οικήματος Ασφαλείας που διατηρούσε η Υπηρεσία μας (Α΄ Δ/νση Κατασκοπείας) στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στοιχείων συνεργατών μας, στην αποκάλυψη στο περιοδικό “HotDoc” των στοιχείων και της ιδιότητας προσωπικού της Υπηρεσίας που υπηρετεί στο εξωτερικό ή στο ίδιο περιοδικό άκρως απόρρητων υποθέσεων που αφορούν θέματα Εθνικής Ασφαλείας και Πηγών της Υπηρεσίας όπως της Πηγής “Θ.Σ. 13”, στη διαρροή στον Τύπο της από 6/3/2010 επιστολής του τέως Διοικητή της Υπηρεσίας κ. Μπίκα Κ. προς τα Συνδικαλιστικά μας Όργανα, στην αναφορά του Μιχάλη Καρχιμάκη στην προσωπική του σελίδα στο “Facebook” για εσωτερικά υπηρεσιακά ζητήματα της Υπηρεσίας, αλλά και στα επισυναπτόμενα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων που διέρρευσαν μέσω του Ιστότοπου “WikiLeaks” και αφορούν συνομιλίες των κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη στις 22/1/2010 και Κ. Μπίκα στις 8/2/2010 με τον πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. D. V. Speckhard και που ομιλούν απαξιωτικά για την Υπηρεσία και το προσωπικό της, παρέχοντας δε και στοιχεία για την Υπηρεσία που επιβάλλεται από το νόμο να τηρούνται απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση! Ιδιαίτερη εντύπωση, επίσης, μου προξενεί και το τηλεγράφημα στις 15/2/2006 του πρώην πρέσβη των Η.Π.Α. κ. C. P. Ries προς την Ουάσιγκτον, ο οποίος ανάμεσα στ΄ άλλα αναφέρει ότι “ελπίζει σε διαρροές δυσαρεστημένων ΠΑΣΟΚων υπαλλήλων του ΥΔΤ που είναι επιρρεπείς στις διαρροές” δημιουργώντας έτσι αναταραχή στους κύκλους του προσωπικού της Υπηρεσίας μας…»!


 

Τι άλλο έπρεπε να καταγγείλει η αείμνηστη Λεβογιάννη;


«…εντύπωση επίσης μου προξενεί και η επιλεκτική ευαισθησία των αρμοδίων Οργάνων της Πολιτείας στην επιβολή πειθαρχικών ποινών σε υποθέσεις ελέγχου υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας για παραβάσεις του καθήκοντος εχεμύθειας… 
Χαρακτηριστική είναι, προς απόδειξη τούτου, η επισυναπτόμενη Αίτηση – Αναφορά που απέστειλα προς τον κ. Γ.Ε.Δ.Δ. (κ. Λ. Ρακιντζή) την 8/1/2014! 
Συμπληρωματικώς στα όσα αναφέρω στην προαναφερόμενη αίτηση – αναφορά μου, σας επισυνάπτω πρόσφατα δημοσιεύματα από ιστότοπους του διαδικτύου, όπως το “GreekAmericanNewsAgency” όπου αναφέρονται σε πλήθος παραβάσεων στελεχών της Υπηρεσίας και όχι μόνο, όπως σύσταση εταιρειών από υπαλλήλους – στελέχη της Υπηρεσίας ή συμμετοχή υπαλλήλων της Υπηρεσίας σε Site κοινωνικής – επαγγελματικής δικτύωσης ή δημιουργία ιστοσελίδων συνδικαλιστικών οργάνων της Υπηρεσίας σε servers του εξωτερικού ή συμμετοχή υπαλλήλων της Υπηρεσίας σε άλλες συνδικαλιστικές Ενώσεις ή δημοσιεύματα – αναρτήσεις σε γνωστά ιστολόγια ή ακόμα και στην “Διαύγεια” αλλά και σε ιστότοπους άλλων κρατικών φορέων ή και σε ΦΕΚ με δημοσιοποίηση των στοιχείων στελεχών της Υπηρεσίας κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και πολλά άλλα των οποίων εγώ δεν δύναμαι και ούτε έχω την δυνατότητα ή την αρμοδιότητα  να ελέγξω…  
Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω και το γεγονός ότι σε απάντησή του σε ερώτηση μέσα στο Κοινοβούλιο, ο τότε Πολιτικός Προϊστάμενος της Υπηρεσίας μας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής κατέθεσε στο Προεδρείο του Σώματος έγγραφο – ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΕΥΠ που περιείχε τα πλήρη στοιχεία των συντακτών της! 
Στο ιστολόγιο “GreekAmericanNewsAgency” δημοσιεύθηκε επίσης ανακοίνωση Συνδικαλιστικού Οργάνου της Υπηρεσίας μας (ΟΜΕ-ΕΥΠ) στο οποίο οι συντάκτες του αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: “…υπάλληλοι που έβλαψαν την Υπηρεσία, την Εθνική Ασφάλεια και τους συναδέλφους μας απαλλάσσονται πειθαρχικά”! 
Σε ποιους υπαλλήλους αναφέρονται και σε ποιες υποθέσεις οι συνδικαλιστές της ΟΜΕ-ΕΥΠ; Ακόμη, Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα, όπως αποκαλύπτει το ίδιο ιστολόγιο, στο Ακροατήριο του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας και στη Δίκη του συναδέλφου κ. Κων/νου Αγγελάκη, ο Νομικός Σύμβουλος της Υπηρεσίας Π. Παππάς, που παρίστατο ως πολιτικός ενάγων εκ μέρους του Δημοσίου κατέθεσε στην Έδρα, απόσπασμα, από τον Άκρως Απόρρητο – Ειδικού Χειρισμού, Εσωτερικό Κανονισμό της Υπηρεσίας… 
Τέλος, Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα, εντύπωση μου προξενούν δημοσιεύματα που αναφέρονται στη δράση και τη λειτουργία πρώην ανώτατων στελεχών της Υπηρεσίας όπως του τέως Α΄ Υποδιοικητή Φ. Παπαγεωργίου και τα οποία δημοσιεύματα παρότι εγώ δεν τα υιοθετώ καθότι δεν μπορώ να γνωρίζω το αληθές των αναφερομένων σ΄ αυτά, εντούτοις θεωρώ ότι πρέπει να σας τα αναφέρω… 
Για όλα τα παραπάνω και επειδή σας μεταφέρω τον προβληματισμό, τις έντονες διαμαρτυρίες αλλά και ανησυχίες συναδέλφων μου από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για την παραβίαση του Απορρήτου και των Προσωπικών Δεδομένων, που θέτει σε κίνδυνο ζωές τόσο στελεχών της Υπηρεσίας όσο και συνεργατών της, ζητώντας παράλληλα και την προστασία της Δικαιοσύνης από ενέργειες που παραβιάζουν το Απόρρητο, θέτουν σε κίνδυνο ζωές, αποδυναμώνουν γενικότερα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και πλήττουν την Εθνική μας Ασφάλεια. …»!

 

Θα συνεχίζει να κωφεύει η Πολιτεία;


Τι έχει να πει για τα ανωτέρω ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση; 
Έγινε ποτέ κάποια έρευνα για όλα αυτά, είτε από την υπηρεσία, είτε από τη Δικαιοσύνη; 
Ερωτήσεις πάντως στη Βουλή ξέρουμε ότι έγιναν. 
Απαντήσεις βέβαια δεν δόθηκαν! 
Μήπως μπορεί να μας τις δώσει η σημερινή “πατριωτική” κυβέρνηση; 
Εκτός και αν και αυτή συμφωνεί ότι οι διοικητές της ΕΥΠ και τυχόν δυσαρεστημένοι υπάλληλοι των υπηρεσιών μας πρέπει να δίνουν αναφορά ή να είναι επιρρεπείς στις διαρροές  στον Αμερικανό πρέσβη για τα συμβαίνοντα στην υπηρεσία τους… 
Φαντάζομαι ότι, το ίδιο θα κάνουν (;;;) και οι αντίστοιχοι Αμερικανοί διοικητές των αμερικανικών υπηρεσιών στον εκάστοτε Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον. 
Έτσι δεν είναι κύριε Κοτζιά; 
Ή κάνουμε λάθος; 
Εκτός και αν ο εκάστοτε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα θεωρείται η υπέρτατη αρχή της χώρας και λειτουργεί ως Κυβερνήτης σε αμερικανική αποικία και όλοι οι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί της αμερικανικής αποικίας που λέγεται Ελλάδα, πρέπει να του αναφέρουν το τι συμβαίνει στις υπηρεσίες τους… 
Πάντως, πέραν των σοβαρότατων  καταγγελιών  που έκανε η Ευγενία Λεβογιάννη με πλήθος στοιχείων, τα οποία  επισύναψε προς τις  αρμόδιες  ελληνικές πολιτειακές και δικαστικές αρχές, προχώρησε και σε φοβερές  αποκαλύψεις  φωτογραφίζοντας ένα ολόκληρο  “μηχανισμό” και ένα συγκεκριμένο σύστημα  ανθρώπων   παρακρατικής αντίληψης και νοοτροπίας, που φαίνεται να δρούσε επί χρόνια εντός, εκτός και επί τα αυτά της ΕΥΠ και που για πολλούς δρα ακόμα μέσω επιλεγμένων και επιλεκτικών διαρροών προς συγκεκριμένα ΜΜΕ και ακόμα πιο συγκεκριμένα σε ορισμένους δημοσιογράφους!  
Μηχανισμό τον οποίο δεν φωτογραφίζει απλά,  αλλά κατονομάζει – επαναλαμβάνουμε διαβάστε προσεχτικά τις δημοσιευμένες στο ιντερνέτ αναφορές της και συγκεκριμένα στον ιστότοπο “Greek American News Agency” και την πρώτη αναφορά προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την δεύτερη αναφορά της προς την εισαγγελία πρωτοδικών (συνδυαστικά πάντα με τα αντίστοιχα ρεπορτάζ της δικής μας και όχι μόνον δημοσιογραφικής έρευνας) – και ο οποίος μηχανισμός  φαίνεται να έχει διεισδύσει και  δρα πέρα και πάνω από θεσμούς και κυρίως πέρα και πάνω από τις πρώην αλλά και την νυν  ηγεσία της ΕΥΠ  αλλά εντός  και εκτός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές στελεχών και συνεργατών  της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών,  για τους οποίους ζητούσε να γίνουν οι αναγκαίες και προβλεπόμενες από τους νόμους ενέργειες για την προστασίας τους…

 

Έχουν απαξιώσει την ΕΥΠ…


Οι  αναφορές – καταγγελίες της  Ευγενίας Λεβογιάννη ευθέως θέτουν πια εν αμφιβόλω την ίδια την ασφάλεια και λειτουργία της ΕΥΠ  με όσα καταγγέλλει  και αφετέρου θέτει  και προκύπτει μείζον θέμα για την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία της ΕΥΠ, αφού υπάλληλοι και συνεργάτες της, συστηματικά εκτίθενται –πολλές φορές και με ευθύνη – της ίδιας της ηγεσίας της ΕΥΠ, βορά προς κάθε κίνδυνο,  όχι μόνο για την ίδια τους τη ζωή (αφού αποκαλύπτονται ονόματα, ιδιότητες, διευθύνσεις, αξιώματα, πρόσωπα και χαρακτηριστικά) αλλά κινδυνεύουν και αυτές  ακόμα οι  απόρρητες  επιχειρήσεις της (ΕΥΠ)  και μυστικές  δράσεις  εντός (με αναφορά και ευθύνη στο τμήμα αντικατασκοπίας) ή εκτός Ελλάδος  (με αναφορά στο τμήμα κατασκοπίας) της ίδιας της ΕΥΠ!

 

Φτερά και πούπουλα τα απόρρητα της ΕΥΠ…


Γιατί, τι άλλο μπορεί να συμπεράνει κάποιος κ. Κοτζιά και κύριοι της κυβέρνησης όταν συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στα ελληνικά δικαστήρια με τις διώξεις που ξεκίνησε η κυβέρνηση του Εθνικού ολετήρα Γεωργίου Παπανδρέου και συνεχίζουν οι σημερινοί διοικούντες, που τότε ήταν πρώτο-συμβουλάτορες της τότε κυβέρνησης κατά κάθε αντιφρονούντος στελέχους της ΕΥΠ; 
Μάλιστα μόλις πριν λίγες μέρες γίναμε μάρτυρες, σε μια ακόμα δίκη του μεγαλοστελέχους της ελληνικής κατασκοπίας της ΕΥΠ  κ. Κώστα Αγγελάκη, όπου ο δικηγόρος του κράτους παρέδωσε στο δικαστήριο και σε κοινή ανάγνωση στο ακροατήριο, μια πλειάδα απορρήτων εγγράφων, που αφορούν παλιές αλλά και πρόσφατες απόρρητες υποθέσεις και συνεργάτες της ΕΥΠ στο εξωτερικό, που αποχαρακτήρισε λέει ο διοικητής της ΕΥΠ, ο γνωστός κ. Ιωάννης Ρουμπάτης! 
Μείναμε άναυδοι! 
Ποιος να το περίμενε;  
Άλλη μια παγκόσμια πρωτιά της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! 
Αλήθεια κύριοι της κυβέρνησης, ποιος θα δεχτεί μετά από όλα αυτά να συνεργαστεί ξανά με την ΕΥΠ, όταν ανά πάσα στιγμή θα κινδυνεύει να βρεθεί το όνομά του στα “μανταλάκια”; 
Εκτός και εάν αυτός είναι ο πραγματικός σας στόχος, δηλαδή, η διάλυση του επιχειρησιακού ιστού της υπηρεσίας… 
Και θλίβομαι, γιατί, στην αίθουσα του δικαστηρίου εθίγησαν πολλά και άκρως απόρρητα στοιχεία, τα οποία αφορούν τους επιχειρησιακούς πληροφοριακούς μηχανισμούς της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, που σίγουρα δεν θα μείνουν ανεκμετάλλευτα από άλλες – και μάλιστα γειτονικές και εχθρικές – υπηρεσίες πληροφοριών… 
Και όλα αυτά, εξαιτίας πολιτικών και συνδικαλιστικών διαφορών μέσα στην ΕΥΠ… 
Αυτά θα έπρεπε να προβληματίζουν την κυβέρνηση! 
Γιατί, δεν έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά, να βγαίνουν στη φόρα τα άπλυτα, η απόρρητη εσωτερική λειτουργία και οι διαμάχες στελεχών μίας μυστικής υπηρεσίας, όπως θέλει να λέγεται η ΕΥΠ! 
Αυτά συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα! 
Δηλαδή, σε αίθουσα δικαστηρίου, παρουσία κοινού, σε δημόσια θέα, να κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους στελέχη του κλάδου κατασκοπίας και άλλων διευθύνσεων της ΕΥΠ που ανήκουν πολιτικά και συνδικαλιστικά σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους! 
Το γεγονός μάλιστα, γίνεται κωμικοτραγικό όταν αναπόφευκτα τα μέλη του δικαστηρίου, προκειμένου να καταλάβουν καλύτερα την υπόθεση, εύλογα ρωτούν τους μάρτυρες “πως δουλεύει αυτό το τμήμα της μυστικής υπηρεσίας και πώς λειτουργούν οι πράκτορές της;”! 
Και ερωτούμε τον κ. Κοτζιά σαν πιο αρμόδιο από εμάς; 
Ποιο είναι πιο μεγάλο εθνικό απόρρητο, η διακρατική συμφωνία μεταξύ δύο χωρών που αφορά στην προμήθεια  πυρομαχικών ή οι μυστικές επιχειρήσεις και οι συνεργάτες μιας μυστικής υπηρεσίας στο εξωτερικό; 
Επανέρχομαι…


  Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr

Πηγή