Τρίτη, Νοεμβρίου 21

H Αλβανία «καταπίνει» τα Σκόπια: Καμία υποχώρηση για το ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ

H Αλβανία «καταπίνει» τα Σκόπια: Καμία υποχώρηση για το ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ
Μία είδηση με προεκτάσεις, οι οποίες πρέπει να προβληματίζουν έντονα την Ελλάδα, είδε το φως της δημοσιότητας: Η Αλβανία επιχειρεί να απλώσει τα «πλοκάμια» της στα Βαλκάνια και να αυξήσει την επιρροή της στην περιοχή, στο πλαίσιο του μεγαλοϊδεατισμού της.

Στην κατεύθυνση αυτή, κατάφερε να πείσει τα Σκόπια να εγκρίνουν σχέδιο νόμου για την ανακήρυξη της αλβανικής γλώσσας ως δεύτερη επίσημη στη χώρα. Ως  αντάλλαγμα, τα Τίρανα προσφέρουν την στήριξή τους στον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, κυρίως σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και στην κυβέρνηση Ζάεφ. Το Κοινοβούλιο των Σκοπίων ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη σχέδιο νόμου που καθιστά την αλβανική δεύτερη επίσημη γλώσσα της χώρας, εν μέσω κριτικής από την αντιπολίτευση.
Δίδεται έτσι η δυνατότητα περαιτέρω παρέμβασης των Αλβανών στα Σκόπια και συγκεκριμένα σε όλα τα θεσμικά όργανα και τους δημοσίους οργανισμούς. Όχημα για να το πετύχουν αυτό τα Τίρανα είχαν την αλβανική μειονότητα, η οποία αποτελεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού των Σκοπίων. Με τον ίδιο τρόπο οι Αλβανοί κινούνται προκειμένου να αυξήσουν την επιρροή τους και σε άλλες γειτονικές χώρες, ενώ δεν πρέπει να αγνοείται και το θέμα των «Τσάμηδων», που εγείρουν  σε βάρος της Ελλάδας σε ένα γενικότερο πλαίσιο δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας».
Πέρα από την έξαρση του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκεται το κρατίδιο των Σκοπίων. Έρμαιο στις διαθέσεις των αλβανικής καταγωγής κατοίκων του και της Αλβανίας που τους καθοδηγεί, τα Σκόπια είναι ολοφάνερο ότι αποτελούν ένα θνησιγενές κατασκεύασμα.
Και η παραμικρή υποχώρηση, λοιπόν, για το ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ, απέναντι σε ένα κρατικό μόρφωμα με ημερομηνία λήξης από την οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι απλώς «πολιτικό λάθος», αλλά πολύ χειρότερα συνειδητή πράξη εσχάτης Εθνικής προδοσίας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ