Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11

Ο Τραμπ πίνει 12 κουτάκια κόκα-κολα, βλέπει μανιωδώς ειδήσεις και «φτιάχνεται» με την τηλεόραση

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταναλώνει τεράστιες ποσότητες Coca Cola light, είναι εθισμένος με τα δελτία ειδήσεων και χρησιμοποιεί την τηλεόραση για να «φτιάχνεται».
Αυτό αποκαλύπτουν άνθρωποι σύμβουλοι, συνεργάτες, φίλοι και μέλη του Κογκρέσου που μίλησαν στους New York Times.

Όπως είπαν το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ανοίξει την τηλεόραση και να χρησιμοποιήσει το CNN για να ενημερωθεί για τα -κατά τον ίδιο- fake news, το FOX για να χαλαρώσει και στη συνέχεια βλέπει την εκπομπή Morning Joe του MSNBC για να «κουρδιστεί»
Στην ίδια λογική της καθημερινής μάχης πίνει έως και 12 κουτάκια Diet Coke προκειμένου να παραμένει σε εγρήγορση.
Και μπορεί ο ίδιος πρόσφατα να είπε σε δημοσιογράφους ότι ο λόγος που δεν παρακολούθησε το σκάνδαλο με τον Ρόι Μουρ (σ.σ. πρόκειται για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών στην Αλαμπάμα ο οποίος φέρεται σύμφνωα με δημοσίευμα να είχε επαφές με τουλάχιστον μία έφηβη το 1979) επειδή μελετούσε έγγραφα, στενοί του συνεργάτες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι αυτό που κάνει είναι να περνάει ώρες επί ωρών μπροστά σε έναν τηλεοπτικό δέκτη για να βλέπει τις ειδήσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξυπνά, σύμφωνα με τους ΝΥΤ, στις 5:30 αφού έχει κοιμηθεί 5-6 ώρες και το πρώτο που κάνει είναι να ανοίξει την τηλεόραση έχοντας στο χέρι του συνήθως το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να γράψει ένα tweet που πιθανόν να του έρθει στο μυαλό βλέποντας τις ειδήσεις.
Αλλά και όταν βρίσκεται στον Λευκό Οίκο κάπου θα είναι ανοιχτή μια τηλεοπτική συσκευή και βάσει των αυστηρών εντολών που έχει δώσει μόνο ο ίδιος ή κάποιος τεχνικός θα μπορεί να την αγγίξει.
Το… τηλεοπτικό πρίσμα βάσει του οποίου αντιμετωπίζει την πραγματικότητα ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται και από το γεγονός ότι ζητά από τους συνεργάτες του να αντιμετωπίζουν κάθε ημέρα σαν ένα νέο «επεισόδιο» ενός σόου με τον ίδιο τον Τραμπ να κατατροπώνει τους αντιπάλους του.
«Πιστεύει με πάθος ότι η αριστερά και τα ΜΜΕ ζουν για να τον καταστρέψουν. Γι’ αυτό και έφτασε εδώ πολεμώντας και δίνοντας και ο ίδιος χτυπήματα» δηλώνει γερουσιαστής στους New York Times.
Ενώ, δε, επιτίθεται συνέχεια στο CNN, ο ίδιος το χρησιμοποιεί για τις ειδήσεις επιλέγοντας για τη χαλάρωσή του το Fox News.
Βασικό «όπλο» του Τραμπ είναι μια τηλέοραση 60 ιντσών την οποία ο ίδιος αποκαλεί Super TiVO καθώς μπορεί να καταγράφει τις ειδήσεις από τα καλωδιακά κανάλια. Η συσκευή, όπως λένε οι γνωρίζοντες, είναι πάντα ανοιχτή αν και πολλές φορές με κλειστό τον ήχο, ώστε ο Τραμπ να μπορεί να παρακολουθεί με ένα βλέμμα τις εξελίξεις.
Αποτέλεσμα είναι, γράφουν οι ΝΥΤ, να έχει γίνει ένας πρόεδρος που άγεται και φέρεται από τα ΜΜΕ και τα μηνύματά τους. Προς απόδειξη του συμπεράσματος, μάλιστα, οι ΝΥΤ επικαλούνται την αντίδραση του Τραμπ όταν του έστειλαν το Νοέμβριο κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πόσο και αν βλέπει τηλέοραση καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος εκείνη την ημέρα δήλωσε στους δημοσιογράφους που ήταν στο Air Force One ότι «είτε το πιστεύετε είτε όχι δεν βλέπω πολύ τηλεόραση όταν είμαι στην Ουάσινγκτον ή τη Νεά Υόρκη».