Οι θεσμοί του Τσίπρα ζητούν αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου των εκπαιδευτικών ...να δουλεύουν πάνω απο 20 ωρες την εβδομάδα που δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονται κι αυτοί 40 ώρες.. Επίσης σκέφτονται τους μήνες που είναι κλειστά τα σχολεία να παίρνουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ αφού δεν δουλεύουν


Τις αποφάεις του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου και των προκατόχων του αδειάζουν οι Θεσμοί, οι οποίοι κρίνοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί, ζητούν αύξηση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.
Επίσης οι θεσμοί ζήτησαν αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Εν τω μεταξύ, μετά τις χθεσινές συναντήσεις με το κουαρτέτο, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εκτίμησε ότι το Σάββατο μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επικεφαλής των δανειστών φέρονται να έχουν αποδεχθεί ότι στον Προϋπολογισμό του 2018 θα υπάρξει υπεραπόδοση της τάξεως των 320 εκατ. ευρώ.
Από το ποσό αυτό, είπε, στόχος είναι τα 240 εκατ. ευρώ να δοθούν στην κοινωνική πολιτική και τα υπόλοιπα 80 να διατεθούν στην αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου, θέμα το οποίο θα συζητηθεί το Σάββατο.