Μούγκα στη στρούγκα....Τα μάθατε τα νέα; Η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον εμβολιάκια Αβραμόπουλο πουλούσαν κρυφά ελληνικές σφαίρες στους αποκεφαλιστές του ISIS εντοπίστηκαν στη Ράκα της Συρίας να τις χρησιµοποιούν οι δυνάµεις του ISIS.

ΕΕ: Ελληνικές σφαίρες στις δυνάμεις του ISIS(!) το 2014

ΕΕ: Ελληνικές σφαίρες στις δυνάμεις του ISIS(!) το 2014
Ερευνητές ειδικού ευρωπαϊκού προγράμματος αποκαλύπτουν οτι σφαίρες της εταιρείας Olympic Industries - που εμφανίζεται μαζί με τον επιχειρηµατία Βασίλη Παπαδόπουλο στη διακρατική συµφωνία µε τη Σαουδική Αραβία -  εντοπίστηκαν το 2014 στη Ράκα της Συρίας να τις χρησιµοποιούν οι δυνάµεις του ISIS.

Ηταν την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά, με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και αναπληρώτρια υπουργό τη Φώφη Γεννηματά.
Σύµφωνα µε τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", στα πεδία των µαχών στη Ράκα της Συρίας, «πρωτεύουσα» µέχρι πρότινος του «Ισλαµικού Κράτους» (ISIS), οι ερευνητές βρήκαν και κατέγραψαν στις 26 Ιουλίου 2014 ελληνικά πυροµαχικά της εταιρείας Olympic Industries. Πήραν μάλιστα και φωτογραφίες.

Οι έρευνες έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «iTrace», που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το διαχειρίζεται τεχνικά η διεθνώς αναγνωρισµένη ΜΚΟ Conflict Armament Research (CAR).

Η αποκάλυψη δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και φέρνει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση - ΝΔ και ΔΗΣΥ/ΠΑΣΟΚ - που κατηγορούν την κυβέρνηση για την εμπλοκλή Παπαδόπουλου στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία και για που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πωλούμενο πολεμικό υλικό.
Οπως αποδεικνύεται, ο φερόμενος τώρα ως "μεσάζων", υπήρξε ο προμηθευτής οπλισμού το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά.
Ακόμη κι αν αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πουλήθηκαν τότε οι σφαίρες απευθείας προς το Ισλαμικό Κράτος, οι τωρινοί κατήγοροι φαίνεται ότι  "έκλεισαν τα μάτια" το 2014 στο που και σε ποιούς πωλούνται όπλα και στο πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο οπλισμός στη συνέχεια
http://www.sofokleousin.gr