Με επιστολή του προς τον Βούτσιτς ο Μακρόν ανήγγειλε την επίσκεψή του στο Βελιγράδι το 2018

Με επιστολή του προς τον Βούτσιτς ο Μακρόν ανήγγειλε την επίσκεψή του στο Βελιγράδι το 2018
«Η Σερβία είναι σήμερα σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Γαλλίας. Υποστηρίζουμε με επιμονή την προσέγγιση της Σερβίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί βασικό άξονα για την σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη της ηπείρου μας» αναφέρει στην επιστολή του προς τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο πρόεδρος της
Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Εκτεταμένη αναφορά κάνει ο κ. Μακρόν στις ιστορικές σχέσεις των δύο χωρών και ειδικότερα στην περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου όπου - όπως τονίζει - «οι αδερφικές σχέσεις σφυριλατήθηκαν με την αδελφότητα στα όπλα που ένωσε τους δύο λαούς και ενίσχυσε την φιλία των δύο χωρών».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφερόμενος στις οικονομικές σχέσεις επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών και την παρουσία γαλλικών εταιριών στην σερβική αγορά. Ειδικά γι' αυτό το δεύτερο ο Εμ. Μακρόν επισείει την προσοχή στο γεγονός ότι «οι γαλλικές εταιρίες είναι σε θέση να κάνουν ποιοτικές προσφορές στο τομέα των υποδομών και ιδιαίτερα των αστικών υποδομών, των αεροδρομίων αλλά και στον ενεργειακό τομέα».

Κλείνοντας, στην επιστολή του προς τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναφέρει ότι προτίθεται να επισκεφτεί τη Σερβία μέσα στο 2018 που θα είναι επετειακό έτος για τα 100 χρόνια από τον τερματισμό του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.