Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29

Χρυσόστομος: Το μήνυμα του 2018 αμαυρώνεται από τους πλειστηριασμούς

Χρυσόστομος: Το μήνυμα του 2018 αμαυρώνεται από τους πλειστηριασμούς
«Το μήνυμα του 2018 αμαυρώνεται από τους πλειστηριασμούς και την απώλεια πρώτης κατοικίας» δήλωσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
Ο κ. Χρυσόστομος σύμφωνα με την εφημερίδα Θάρρος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το μήνυμα του 2018 σκιάζεται και αμαυρώνεται από την αγωνία των ανθρώπων ενόψει της απειλής των πλειστηριασμών και της απώλειας της πρώτης κατοικίας».


Όπως τόνισε ο μητροπολίτης, θεωρεί ότι όλοι και, κυρίως, «εκείνοι οι οποίοι υποκινούν όλες αυτές τις καταστάσεις προς όφελος του κεφαλαίου και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού, πρέπει να σκεφτούν με περισσότερη σύνεση και να προστατέψουν την πρώτη κατοικία των Ελλήνων».

Κατοικία που, όπως είπε ο μητροπολίτης, για τους περισσότερους είναι ο καρπός πολυετών μόχθων, αγωνίας και αγώνα, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν το μέσο εκείνο με το οποίο θα επιτύχουν μια αξιοπρεπή επιβίωση και διαβίωση.

Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε ότι πρέπει με περισσότερη σύνεση και σκέψη να μελετηθεί το θέμα των πλειστηριασμών, κι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει σημείο αντιπαλότητας μεταξύ συμφερόντων, αλλά να υπάρξει προσέγγιση από όλους κάτω από την προοπτική της προστασίας της πρώτης κατοικίας του κάθε Έλληνα.