Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13

Δ. Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή η πρόταση Τουσκ για κατάργηση των ποσοστώσεων στο προσφυγικό»---Απαράδεκτο γιατί θα χάσει τη δουλειά του ο Αβραμόπουλος αν σταματήσει η λαθρομετανάστευση. Ξέρετε ποιος είναι ο μισθός του ;...Μόνο 35 χιλιάδες ευρώ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΕΙ...
Δ. Αβραμόπουλος: «Απαράδεκτη και αντιευρωπαϊκή η πρόταση Τουσκ για κατάργηση των ποσοστώσεων στο προσφυγικό»
«Απαράδεκτη» και «αντιευρωπαϊκή» χαρακτήρισε την Τρίτη ο επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, την πρόταση που αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ στους ηγέτες της ΕΕ για την κατάργηση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων στο προσφυγικό.


«H θέση μου είναι σαφέστατη. Το έγγραφο του Τουσκ είναι απαράδεκτο. Είναι αντι-ευρωπαϊκό και αγνοεί όλη την εργασία που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια, μαζί», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο.

Συνεχίζοντας, ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ο ρόλος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να υποστηρίζει «την ευρωπαϊκή ενότητα και τις αρχές. Αυτό το κείμενο υπονομεύει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ΕΕ, την αλληλεγγύη. Χωρίς αλληλεγγύη, η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτός ο όρος αναφέρεται στα ιδρυτικά κείμενα των Συνθηκών», υπογράμμισε ο Δ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι η ευθύνη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν μπορεί να αναλαμβάνεται από μεμονωμένα κράτη-μέλη, αλλά αποτελεί ευρωπαϊκό θέμα.

«Η επιτυχία στη διαχείριση της κρίσης είναι αποτέλεσμα της κοινής δράσης και των κοινών μας προσπαθειών, των οργανισμών και όλων των κρατών-μελών», υπογράμμισε ο Έλληνας επίτροπος, ενώ επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει η προστασία των εξωτερικών συνόρων να αντικαταστήσει την προστασία των προσφύγων. «Είναι νομική και ηθική μας υποχρέωση. Δεν χτίζουμε μια Ευρώπη-φρούριο», επεσήμανε, ενώ διαφώνησε με την άποψη ότι η μετεγκατάσταση δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς πάνω από 32.000 ατόμων έχουν μετεγκατασταθεί, και μάλιστα πάνω από το 90% των επιλέξιμων.

Καταλήγοντας ο επίτροπος για τη Μετανάστευση έστειλε μήνυμα στα κράτη-μέλη της ΕΕ ότι «δεν μπορεί να υπάρχει αλληλεγγύη αλά καρτ» και ότι «χρειάζεται να σφυρηλατήσουμε ενότητά μας και όχι να ενισχύουμε αντιευρωπαϊκές τοποθετήσεις».