Τρίτη, Δεκεμβρίου 12

5-2-2016 ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: Οι θεσμοί ζητούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ κι εμείς θα το κόψουμε

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΕΚΑΣ τέλος - Οι θεσμοί ζητούν εισοδηματικά κριτήρια στις συντάξεις

Την κατάργηση του ΕΚΑΣ καθώς και τις απαιτήσεις των δανειστών αποκάλυψε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξή του στον Γιώργο Παπαδάκη.


«Οι άνθρωποι εμείς με γραβάτες και μαντηλάκια με πάνω από 50-60-80.000 ευρώ εισόδημα, που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.--Όμως συνεχίζουν να μη πληρώνουν αυτοί με τα μαντηλάκια και τα ψηλά κολάρα

«Ούτε το ασφαλιστικό ή οτιδήποτε άλλο λύνονται χωρίς ανάπτυξη προσπαθούμε να μειώσουμε ασφαλιστική δαπάνη να δώσουμε την ευκαιρία στην οικονομία , να ξεκινήσει, να μειωθεί η ανεργία. Προσπαθούμε να μοιράσουμε μια μικρότερη συνταξιοδοτική πίτα αλλά με περισσότερη δικαιοσύνη. Αν δεν έρθει η ανάπτυξη η Ελλάδα έχει τελειώσει», υπογράμμισε.
Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση είπε:
«Οι θεσμοί δεν μου έχουν ζητήσει να μειώσω συντάξεις μόνο να κόψω το ΕΚΑΣ σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης. Έχουν προτείνει εθνική σύνταξη με εισοδηματικά κριτήρια και κάτω από 384 ευρώ.

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως με το μνημόνιο που ψηφίσαμε εμείς του Σύριζα το καλοκαίρι το ΕΚΑΣ ουσιαστικά έχει καταργηθεί