Τετάρτη, Δεκεμβρίου 20

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ πετά στον δρόμο τους εργαζόμενους του 984 έκανε καταχρηστική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9,84 και αφήνει απλήρωτους όλους τους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι του Αθήνα 9.84 από τον …Άννα στον Καιάφα – Διαμαρτυρία στο ΥΠΟΙΚspgjbxhy
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του ραδιοφωνικού σταθμού του δήμου Αθηναίων 9,84, κατά της κυβέρνησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον σταθμό για μη καταβολή χαρτοσήμου επί της επιχορήγησης.

Οι εργαζόμενοι στον «9,84», ζητούν την ανάκληση της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού μεταξύ αυτών και του λογαριασμού μισθοδοσίας. «Πρόκειται», αναφέρουν, «για μία απόφαση υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών η οποία χαρακτηρίζεται παράνομη, αυθαίρετη και καταχρηστική, καθώς αφορά την επιβολή προστίμου ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για δήθεν τέλος χαρτοσήμου επί της επιχορήγησης από το 2006.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε προχθές, ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, υποστήριξε πως ο ραδιοσταθμός «Αθήνα 9,84» ως δημοτική επιχείρηση, δεν υποχρεούται στην καταβολή χαρτοσήμου.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρέπεμψε την αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον διευθυντή του γραφείου του, ο οποίος τους είπε πως «δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού να παρεμβαίνει σε μια φορολογική υπόθεση μιας επιχείρησης» και ότι «αρμόδια είναι η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων».
Τους ενημέρωσε, ωστόσο, ότι σήμερα θα αποδεσμευτούν κάποιοι από τους δεσμευμένους λογαριασμούς χωρίς να προσδιορίσει ποιοι είναι αυτοί.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr