Κυριακή, Δεκεμβρίου 31

"All my life I took this path, But along I walked alone.."- Σκέψεις αποχαιρετώντας το 2017

Κάποιες σκόρπιες σκέψεις αποχαιρετώντας το 2017. 


Τώρα που το σκέφτομαι πάντα ήμουν με τους «εκτός εποχής», τους «σταμπαρισμένους», τους «αιρετικούς» και τους «ανεπιθύμητους». Δεν ξέρω πως τα κατάφερνα. Ομολογώ ότι δεν το έκανα επίτηδες. Δεν νομίζω ότι θα αλλάξω τώρα. Τα γράφω όλα αυτά γιατί καθώς σιγά σιγά φεύγει αυτή η χρονιά, συνειδητοποίησα ότι πριν κανένα μήνα και κάτι,
συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου, ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ έκλεισε 10 χρόνια ζωής. 10 χρόνια. Κοίτα να δεις. Ούτε που το κατάλαβα. Θυμάμαι το ξεκίνημα. Θυμάμαι κάθε στάση. Κάθε πτώση. Κάθε συνέχεια. Κάθε χαρά και κάθε λύπη. Δεν ζήτησα κανέναν μαζί μου. Μάλιστα απέτρεψα αρκετούς να με ακολουθήσουν. Μια πορεία μοναχική. Άλλωστε ο "φτωχός και μόνος καουμπόι" ήταν πάντα ο ήρωάς μου. 
Γνωρίζω ότι μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια ο ΚΟ άλλαξε κατά πολύ. Μια ματιά στις πρώτες αναρτήσεις του το βεβαιώνει. Αλλά άλλαξε και ο κόσμος και η πατρίδα μας. Και θα αλλάξει και άλλο. Άλλαξε εν μέρει και ο δικός μου τρόπος σκέψης. Ευχαριστώ τον Θεό που με κρατάει μέχρι σήμερα, τα πρόσωπα τα δικά μου που με ανέχονται, και όλους του αναγνώστες και συνοδοιπόρους που πέρασαν ή συνεχίζουν να περνάνε από αυτή την διαδικτυακή γειτονιά και με τον τρόπο τους στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Είναι λίγο κοινότυπο αλλά θα το πω. Χωρίς αυτούς (εσάς) δεν νομίζω να έκλεινε δέκα χρόνια ο ΚΟ. Για πόσο ακόμα αυτό το ταξίδι θα συνεχιστεί, ειλικρινά δεν γνωρίζω. Ούτε μπορώ να εγγυηθώ τίποτα. Άνθρωποι είμαστε. Χώμα και σποδός. Θα προσπαθήσω πάντως να σταθώ όρθιος. Να παρατηρώ. Και να επιμένω ότι ο ουρανός κοκκινίζει. Και μια αποκάλυψη. Δεν έχω βοηθούς. Παρεκτός της Ντόλυ.       

Brendan's Prayer  - By Jeff Johnson

All my life I took this path,
But along I walked alone.

What can I say to be here now?
What did I think, what did I know?

When I am gone don't follow me,
Unless you seek this loneliness.

What can I say to be here now?
What did I think, what did I know?

"The King of Love my shepherd is,
Whose goodness never fails me,
Upon his shoulders gently laid,
My heart will soon be home."*


https://redskywarning.blogspot.gr/