Πέμπτη, Δεκεμβρίου 7

Ένα εκατομμύριο το ετήσιο εισόδημα του ζεύγους Μητσοτάκη

ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΔΑ ΜΙΚΡΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ένα εκατομμύριο το ετήσιο εισόδημα του ζεύγους Μητσοτάκη

TO ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Ένα εκατομμύριο είναι περίπου το ετήσιο εισόδημα που δηλώνει ο προέδρος της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη απο κοινού με τη με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι ενώ στο πόθεν έσχες έχουν δηλωθεί και οι μετοχές του στον Κύρηκα Χανιών όπως και το σπίτι της συζύγου στο
Παρίσι . Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το οικονομικό έτος 2015, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει αμοιβαία κεφάλαια σε ευρώ και δολάρια, που αποτιμώνται σε 19.986,71 ευρώ και 18.011,08 δολάρια αντίστοιχα. Διαθέτει 3 θυρίδες στην Alpha Bank, εκ των οποίων στη μια είναι πληρεξούσιος. Ακόμη,δηλώνει καταθέσεις 5708,73 σε ευρώ και 556,69 δολάρια. Από την άλλη, η σύζυγός του κα Γκραμπόφσκι δηλώνει καταθέσεις σε ημεδαπά και αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα 720.089,03 (709.187 από πώληση περιουσιακού στοιχείου).
Στο πόθεν έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη καταγράφονται, ακόμη,  27 εγγραφές ακινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Άλλες προέρχονται από αγορά, άλλες από κληρονομιά και άλλες από γονική παροχή.  Ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει ένα ΙΧ 1400 κ.ε., ένα φορτηγό για αγροτικές εργασίες, ενώ η σύζυγός διαθέτει δύο ΙΧ, ένα 1600 κ.ε. και ένα 2500 κ.ε.
Τέλος, ο αρχηγός της α ςξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει τις μετοχές στον Κήρυκα Χανίων, ενώ η σύζυγός του την επιχείρηση ρούχων που διαθέτει και το σπίτι στο Παρίσι, έκτασης 92 τ.μ., με αποθήκη και γκαράζ το οποίο ανήκει στην εταιρία Personal Ventures. Οι δανειακές της υποχρεώσεις ανέρχονται σε 367.266 ευρώ.

 dikaiologitika.gr