Κυριακή, Δεκεμβρίου 17

Γιώργος Τράγκας: Εικόνα μιας πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής Δικτατορίας που επεβλήθη χωρίς άρματα και λοχίες


Giorgos Tragas / Γιώργος Τράγκας
Το πορτρέτο μιας πρωτοφανούς οικονομικής και πολιτικής Δικτατορίας η εικόνα μιας πρωτοφανούς Δικτατορίας
Ο Τσίπρας θέλει κλειστά στόματα
Οι Δημοσιογράφοι παράγουν μόνο fake news
Οι Δικαστές βγάζουν εκνευριστικές αποφάσεις
Η Μεσαία Τάξη είναι καλομαθημένη γιατί δεν «κάθεται» ήρεμη να της …
«ρουφήξουν» το αίμα
Φαίνεται ότι οι Έλληνες δικαστές με τις αποφάσεις τους, εκνευρίζουν τακτικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αυτό τουλάχιστον είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3. Έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο – πολιτικό που θεωρεί «νταβατζήδες» τους καναλάρχες και τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ, παραγωγούς fake news την πλειοψηφία των δημοσιογράφων, «εκνευριστικούς» τους Δικαστές και κυρίως τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και «καλομαθημένη» και φοροδιαφεύγουσα την Μεσαία Τάξη.
Πέραν αυτών των χαρακτηρισμών και επιθέτων που έχουμε ακούσει από τα χείλη του για αυτές τις κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες πολιτών, τακτικά επιτίθεται εναντίον και όσων διαφωνούν ή δεν ευθυγραμμίζονται με την πολιτική του ή τις απόψεις του ή την αισθητική του. Αυτός, τι να κάνουμε, είναι ο «τέλειος», ο «παντογνώστης», ο μεγάλος «τιμονιέρης» ή «μεσσίας» ή «πατερούλης» που η δική του «αριστερή» λογική είναι βαρύτερη των απόψεων της τέταρτης εξουσίας και δικαιότερη όλων των αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
Τολμώ να πω ότι τον τελευταίο καιρό, ολοκληρώνεται το ψηφιδωτό του σκανδάλου Δημοκρατίας ( όπως το αποκάλεσε ο Μοσκοβισί) που σοβεί τα τελευταία οκτώ χρόνια στην κοιτίδα του πολιτισμού. Δηλαδή μια πρωτοφανής οικονομική και πολιτική Δικτατορία.
Ο συμπαθής Πρόεδρος της Βουλής κος Νίκος Βούτσης λέγοντας ότι: «οι θεσμοί ανέτρεψαν το Σαμαρά και κρατάνε αυτή την κυβέρνηση γιατί βολεύονται από την παρουσία της», νομίζω ότι τα είπε όλα γύρω από την στυγνή δικτατορία που βιώνουμε. Είπε δηλαδή, ότι ο ξένος παράγοντας, οι δανειστές, το Βερολίνο έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά, επειδή δεν τους έκανε όλα τα χατίρια ή αρνιόταν να αναλάβει την υλοποίηση όσων επώδυνων μέτρων απαιτούσαν.
Έτσι, προώθησαν στην εξουσία το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου προκειμένου να υπάρξει αυτή η καταλήστευση του ελληνικού λαού και ο οικονομικός αφανισμός ενός έθνους. Μια τυραννία. Με δύο λόγια Τσίπρας και Καμμένος «τα βρήκανε» με το Βερολίνο και όλους τους άλλους πάτρωνες, προκειμένου ως «πιονέροι» τους, να διαλύσουν τη χώρα και να ρευστοποιήσουν τον ιδιωτικό τομέα και τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.
Ποιοι άλλοι θα μπορούσαν να διαπράξουν τέτοιο έγκλημα από τους υπάρχοντες πολιτικούς και να παραμείνουν στην εξουσία χωρίς να ξεσηκωθεί λαϊκή θύελλα; Έτσι, μας προέκυψε η περίφημη κυβερνώσα Αριστερά που με το κομμάτι της Δεξιάς των ΑΝΕΛ σχημάτισε μία «συνταγή παθητικοποίησης» των ασθενέστερων μαζών και πρωτοφανούς κυνηγητού όλων των αστών.
Ούτε η Απριλιανή Δικτατορία (εξ όσων θυμάμαι) δεν τόλμησε να βάλει τέτοιο ψαλίδι στις συντάξεις και τόσο βαθιά το χέρι στις τσέπες εκατομμυρίων Ελλήνων. Παρόλο ότι χρησιμοποιούσε τις ίδιες προπαγανδιστικές φόρμουλες εναντίον όλων όσων αντιδρούσαν στην φασιστική πολιτική της.
Ο ένας μετά τον άλλον (ακόμα και οι Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ) μας λένε ότι «δεν έχουμε Δημοκρατία» και ότι «οι ξένοι μας έχουν «κλοτσοσκούφι»», «ανατρέπουν όποτε θέλουν τις κυβερνήσεις μας» και «επιβάλλουν όποτε γουστάρουν «Τσίπρες και Καμμένους», προκειμένου να «καρφώσουν» στα κορμιά των Ελλήνων όλα τα χαράτσια, όλες τις φορολογίες, όλα τα «ψαλίδια» σε παλαιά κεκτημένα». Αποξηλώνοντας και ξεχαρβαλώνοντας επίσης, όλα τα εθνικά χαρακτηριστικά.
Γι΄ αυτό όλοι τους επιτίθενται με μανία εναντίον του συνόλου του Τύπου, εναντίον των μελών της Δικαιοσύνης και εναντίον της Εκκλησίας. Φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε και «παρατηρήσεις» του υπουργού Εξωτερικών για τη συνέντευξη που πήρε ο Αλέξης Παπαχελάς από τον Ερντογάν. Προφανώς, ήθελαν να πάει το «αντικειμενικό» Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και να πάρει συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου με ερωτήματα πιο «βατά» για το Σουλτάνο. Ενοχλήθηκαν γιατί απαντώντας στον απεσταλμένο του ΣΚΑΙ, ο φασίστας γείτονας έβαλε όλα τα θέματα πάνω στο τραπέζι, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του πριν έρθει στην Αθήνα, πράγμα που δυσκόλεψε τον κο Κοτζιά.
Τελικά θα δείτε ότι προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες, θα επισπεύσουν το Σκοπιανό, θα επιτρέψουν να εκλέγεται ο Ψευτομουφτής στη Θράκη και ενδεχομένως «εκσυγχρονίζοντας» τη Λοζάνη να κουβεντιάσουν και κάποια πράγματα γύρω από το Αιγαίο και το Κυπριακό. Άλλωστε, τέτοιου είδους συμβιβασμοί ή τέτοιες λύσεις έρχονται όταν η μία χώρα είναι στα γόνατα και έχει κυβέρνηση που ακούει και υπακούει σε ξένα κελεύσματα.
Όσα ακούμε το τελευταίο διάστημα από ξένους και ντόπιους (Μοσκοβισί, Ντάισελμπλουμ, Τουσκ, Βούτσης κ.ά) αποκαλύπτουν ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε αποικία – προτεκτοράτο, το οποίο λειτουργεί με κουίσλινγκς.
Μπορεί οι κυβερνήσεις να εκλέγονται αλλά στη βιτρίνα των υπαρχόντων κομμάτων, η σύνθεση των επιλογών είναι τέτοια, ώστε ο κόσμος να μην μπορεί να αποφύγει τη μνημονιακή πορεία.
Στα επόμενα πέντε χρόνια θα εκμηδενίσουν εντελώς- για να ακριβολογώ- θα απορροφήσουν το σύνολο όλων των ιδιωτικών περιουσιών. Οι πλειστηριασμοί δεν θα είναι δεκαοκτώ χιλιάδες, θα είναι τουλάχιστον εξαπλάσιοι ή οκταπλάσιοι. Δεδομένου ότι στο χώρο των μη εχόντων εισέρχονται κάθε μήνα εκατοντάδες ή χιλιάδες άλλοι που δεν μπορούν πλέον να καταβάλλουν φόρους και χαράτσια και προστίθενται στα ληξιπρόθεσμα και στη λίστα των χρεοφειλετών προς Δημόσιο και Τράπεζες.
Στο ίδιο διάστημα, θα φύγουν στο εξωτερικό άλλες πεντακόσιες χιλιάδες περίπου άνθρωποι μετανάστες σε διάφορες χώρες, διότι η πρέσα που σφίγγει και κατεβάζει το βιοτικό επίπεδο γίνεται από μέρα σε μέρα ασφυκτικά θανάσιμη.
Ήδη, υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν συζητείται καθόλου, είναι το θέμα των εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν γίνει ένα «μπαμ» θα πολεμήσουν εξηντάρηδες ή ο Τσίπρας περιμένει να επιστρέψουν από το εξωτερικό αυτοί που έδιωξε; Αν μάλιστα υπάρξουν και νέες μεταρρυθμίσεις, πράγμα που σημαίνει νέα ψαλίδια στο πορτοφόλι των Ελλήνων, τότε θα ολοκληρωθεί πλήρως η εικόνα μιας πρωτοφανούς Δικτατορίας που επεβλήθη χωρίς άρματα και λοχίες. Οικονομική και πολιτική Δικτατορία. Γιατί η πρώτη, η οικονομική, αναπόφευκτα έχει στερήσει όλες τις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα κάθε πολίτη.