Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29

ΦΑΚΕΛΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ : ΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ Ή ΡΕΥΣΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ !

alt
ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ! ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!!!

Όλοι ξέρουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και το πόσο σπουδαίο είναι το σαπούνι απο λάδι ελιάς...έστω περασμένης χρήσης...έστω μεγάλης οξύτητας... δεν θα το φάμε... θα πλυθούμε...
Έχουμε όμως συνηθίσει να χρησιμοποιούμε υγρό σαπούνι για να πλενόμαστε, και το στερεό σαπούνι, και ιδιαίτερα αυτό το πράσινο είναι συνήθως σκληρό και άβολο... κι ίσως λιγο αντιαισθητικό, χώρια που μυρίζει περίεργα. . . η μανούλα μου έλεγε πως μοσχοβολά...πάστρα, τουρκικη λέξη για την καθαριότητα.. μην ξεχναμε μια κατηγορία γυναικών, απο την εποχή του μεσοπολέμου και της ανταλλαγής των πληθυσμών μετα το 1922, που τις έλεγαν παστρικές, επειδή πλένονταν συνεχώς, μια κι έτσι είχαν μάθει στην πατρίδα τους την Μικρά Ασία..
Σε αντίθεση των Υπολοίπων Αυτοχθόνων, που...Έτρεμαν το Σαπούνι...Τέλος Του Παραθέματος..
alt
Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να φτιάξουμε παχύρευστο, υγρό σαπούνι και αφρόλουτρο, με 2 απλές κινήσεις, και με όλα τα οφέλη του σαπουνιού ελιάς... σας διαβεβαιώνω είναι πως αν το δοκιμάσετε μια φορά ...δεν πρόκειται να αγοράσετε ποτέ ξανά βιομηχανικό σαμπουάν και αφρόλουτρο, που φτιάχνεται απο παράγωγα πετρελαίου, χημικά, και αρώματα..
ΥΛΙΚΑ
- 1 πλάκα σαπούνι τύπου Μασσαλίας, ή οποιοδήποτε πράσινο κοινό, φθηνό σαπούνι,
- Νερό, καθαρό...αποχλωριωμένο..
- Εναν Τρίφτη ..παλιό, με χονδρά δόντια
Από την ποσότητα αυτή σκληρού σαπουνιού θα πάρουμε την διπλάσια σε υγρό σαπούνι  (συμφέρει οικονομικά ...όπως λένε οι ειδήμονες...φτουράει..)
alt
Τι κάνουμε...
Τρίβουμε στον τρίφτη το σαπούνι μας..
Το βάζουμε  σε ένα πλαστικό μπολ και προσθέτουμε το αποχλωριωμένο νερό... ίσα να το καλύψει...
Το αφήνουμε όλη την νύχτα.
Δεν το Ζεσταίνουμε, Δεν το Ανακατεύουμε, και γενικά το αφήνουμε...ήσυχο... 
Απλώς το καλύπτουμε με μια πετσέτα για να μην πέσει τίποτα μέσα.
alt
Την επόμενη μέρα το σαπούνι μας, με έναν μαγικό τρόπο, έχει διαλυθεί τελείως.. και στην θέση του υπάρχει τώρα ένα... παχύρευστο υγρό...που μπορείτε να το πείτε και..ζελέ..
Μυρίζει.."πάστρα", αφρίζει καλά, και καθαρίζει μαγικά...το δέρμα, ιδίως του προσώπου.. και μην ακούτε ανοησίες του τύπου ξεραίνει την επιδερμίδα, "εγώ έχω ξηρό δέρμα"...
Μου τραβάει το δέρμα...
Ολα αυτά είναι προϊόντα πλύσης...εγκεφάλου των βιομηχανιών απορυπαντικών...
alt
Το ανακατεύουμε και αν είναι πολύ παχύρευστο, του προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε..
Μπορούμε να σταματήσουμε εδώ.. και να το χρησιμοποιήσουμε ως έχει, μιας και είναι έτοιμο για χρήση..
Ή Να του Προσθέσουμε Αιθέρια Έλαια του γούστου μας. 
Αν κι έτσι του αλλοιώνουμε την αυθεντικότητα...
alt
Ηδη έχουμε.. ένα υπέροχο, αφρώδες σαπούνι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους και για κάθε τύπο δέρματος και κάθε είδος μαλλιού.
Είναι κατάλληλο ακόμη και για δερματικές παθήσεις γιατί είναι κατευναστικό και ρυθμιστικό.
Είπαμε περνούμε οικονομική κρίση, κι είναι κρίμα να δίνουμε αρκετά ευρώ, για ένα σαμπουάν που δεν μας προσφέρει  τίποτα παραπάνω, απο ένα.. ευχάριστο άρωμα...
Xαιρετε.
ΠΗΓΗ