ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΠΟΤΕ!Πού είναι η Σεισάχθεια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;..


Διαβάζουμε στο Skai για τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τους Έλληνες τραπεζίτες.
«Την αγωνιά του για τον αρνητικό αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ λόγω των πλειστηριασμών ακινήτων μετέφερε ο πρωθυπουργός στο προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.


O κ. έκανε λόγο για «ψεύτικες ειδήσεις» εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης στο θέμα των πλειστηριασμών και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους τραπεζίτες να «βγουν μπροστά και να πουν την αλήθεια».

«Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα μέσα ενημέρωσης που παράγουν fake news. Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας.

Κάλεσε τις τράπεζες να αποκαταστήσουν το ταχύτερο δυνατό τη ρευστότητα στις υγιείς επιχειρήσεις και τη δυνατότητα στήριξης των νοικοκυριών.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως είναι κρίσιμο να υπάρξει στενή συνεργασία της κυβέρνησης με τις τράπεζες στη φάση ανάκαμψης της οικονομίας.

Θα διαπιστώσατε και μόνοι σας ότι όλα τα μηνύματα είναι θετικά. Τα ελληνικά ομόλογα, το δεκαετές έσπασε το φράγμα του 4% […] και σηματοδοτεί την επιστροφή στο 2006 ,σε συνθήκες προ κρίσης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πέταξε στην ελληνική κυβέρνηση το μπαλάκι της ευθύνης για την πορεία των τραπεζών, λέγοντας ότι εν πολλοίς η ρευστότητά τους οφείλεται σε κυβερνητικές πολιτικές και στο πώς εκλαμβάνονται αυτές οι πολιτικές από τις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας προσέθεσε πως τώρα πρέπει «να βάλουμε πλάτη όλοι» ώστε το θετικό κλίμα να μεταφραστεί πέρα από τους αριθμούς και τις στατιστικές και σε πραγματική αίσθηση στην πραγματική οικονομία». Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων και στην παροχή δανεισμού στη μεσαία τάξη.»
Βέβαια αξίζει να τονίσουμε πως πριν από λίγα χρόνια, οι αντι-μνημονιακοί ΣΥΡΙΖΑίοι έλεγαν άλλα για τις ‘κακές’ τράπεζες. Θυμίζουμε πως κάποτε ο κος Κατρούγκαλος παρακινούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τα χρέη του λέγοντάς του πως όταν ο Σύριζα έλθει στην εξουσία θα κάνει Σεισάχθεια!
Αλλά τότε ήταν πριν τις εκλογές. Τώρα είναι άνετη η καρέκλα.