Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11

“Πέταξε” στη Τούμπα ο Δικέφαλος του Βορρά

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΟΚ, ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ 4-0 ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ “ΠΑΡΩΝ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ
“Πέταξε” στη Τούμπα ο Δικέφαλος του Βορρά
Μία άκρως εμφατική νίκη με σκορ 4-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποζημίωσε το κοινό του που βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στη Τούμπα σε ματς πρωταθλήματος - λόγω της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς - και φώναξε «παρών» στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποζημίωσε το κοινό του που βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στη Τούμπα σε ματς πρωταθλήματοςΠρωταγωνιστής ήταν ο Πέλκας που σκόραρε στο 8’ και το 51’ δύο εντυπωσιακά γκολ, ενώ το 3-0 σημείωσε ο Κολούρης με πέναλτι στο 68’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 77’ ο Πρίγιοβιτς. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκαν ο Ινσούα (Παναθηναϊκός, 66’) και ο Μακ (ΠΑΟΚ, 79’).

Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό του Μαρίνου Ουζουνίδη, έμεινε για πέμπτο ματς χωρίς νίκη και… κατρακύλησε στην 12η θέση της κατάταξης.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να πάρει τη νίκη και στάθηκε τυχερός, καθώς ευτύχισε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του τελική προσπάθεια. Ο Πέλκας ζύγισε την μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα αριστοτεχνικό πλασέ με πολλά φάλτσα νίκησε τον Διούδη και έβαλε… φωτιά στη Τούμπα στο 8', ανοίγοντας το σκορ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός που έκανε ένα νωθρό ξεκίνημα, κατάφερε στη συνέχεια να ισορροπήσει, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο η έλλειψη κλασικού επιθετικού στην ενδεκάδα ήταν εμφανής.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους το παιχνίδι έχασε τον γρήγορο ρυθμό και σταδιακά κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και τα λάθη. Οι «πράσινοι» πήραν την κατοχή της μπάλας, καθώς ο ΠΑΟΚ τους παραχώρησε μέτρα στο γήπεδο, όμως το 1-0 μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν και το σημείο-κλειδί του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε δεύτερο γκολ και ο Παναθηναϊκός… κατέρρευσε. Ο Πέλκας με νέα εξαιρετική κίνηση έκανε… βόλτα μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού πλάσαρε και σημείωσε το 2-0 νικώντας τον Διούδη. Στο 67’ ο Ινσούα έκανε χέρι στην περιοχή, αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, ενώ ο Κουλούρης που ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι σημείωσε το 3-0.

Το «κερασάκι στην τούρτα» της γιορτής που έστησε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα έβαλε στο 77’ ο Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος, που μπήκε στο γήπεδο τέσσερα λεπτά πριν, πήρε τη μπάλα και με ωραία κίνηση και πλασέ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του «Δικεφάλου του Βορρά» διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Στο 79’ έμεινε και ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες επίσης, καθώς ο Μακ έσπρωξε τον Βιγιαφάνιες και αποβλήθηκε. Από εκεί και πέρα, τα λεπτά που ακολούθησαν απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα και στο τέλος ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία σπουδαία επικράτηση.







ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 4-0 (Novasports 1)

Γκολ:
8', 51' Πέλκας, 68' πεν. Κουλούρης, 77' Πρίγιοβιτς

Κίτρινες κάρτες:
Πέλκας, Μάτος - Ινσούα, Διούδης, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες:
66' Ινσούα (Παναθηναϊκός), 79' Μακ (ΠΑΟΚ)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Κάνιας (58' Τσίμιροτ), Μαουρίσιο, Πέλκας, Λημνιός (82' Κάμπος), Μακ, Κουλούρης (73' Πρίγιοβιτς).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Διούδης, Κουτρουμπής, Μολέδο, Ινσούα, Γιόχανσον (46' Χίλιεμαρκ), Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Καμπέσας, Λουντ, Βιγιαφάνιες (85' Δώνης), Άλτμαν (69' Χουλτ).