Τρίτη, Δεκεμβρίου 19

Γιατί το Ιντερνετ είναι πιο αργό τα Χριστούγεννα;

Κι όμως φταίνε τα... λαμπάκια του δέντρου σας

H σύνδεσή σας στο internet, είναι πολύ πιθανό να αργεί χαρακτηριστικά αυτή την περίοδο που έχετε στολίσει το σπίτι σας. Υπαίτιος για όλα είναι τα χαριτωμένα λαμπάκια στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα.
Όπως αναφέρει το BBC, μια μελέτη της βρετανικής οργάνωσης Ofcom, προειδοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου ότι οι παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις μπορούν να προέλθουν από πηγές, όπως τα μόνιτορ για τα μωρά, τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά και τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Μάλιστα η οργάνωση Oftcom κυκλοφόρησε και μια εφαρμογή που τσεκάρει την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο μόντεμ-ρούτερ και στους φορητούς υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα κινητά τηλέφωνα.

Οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύρματων συνδέσεων είναι πιο αργές από ό,τι θα μπορούσαν να είναι - και στις γιορτές τείνουν να γίνουν ακόμη πιο αργές.

Το καλύτερο δυνατόν που μπορείτε να κάνετε για να μην επηρεαστεί η σύνδεση σας είναι  να κρατήστε το router μακριά από ηλεκτρικές συσκευές, να μετακινήστε το router σας σε ένα διαφορετικό μέρος του σπιτιού, να κάντε επανεκκίνηση το router σας και τέλος να χρησιμοποιήστε καλώδιο Ethernet.
 newsfish.gr