Ο Γαβρόγλου δίνει πτυχίο πανεπιστημίου και στους αποφοίτους των ΤΕΙ

720_133875_c792823746-a6efe95e5236852f.jpg
Απόφοιτοι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά θα έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουν το πτυχίο τους – Νέο «πριμ» από το υπουργείο Παιδείας, που συνεχίζει τις παροχές.
Την δυνατότητα αναβάθμισης του πτυχίου τους σε πανεπιστημιακό από τεχνολογικό δίνει το υπουργείο Παιδείας σε ήδη απόφοιτους των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, χωρίς προς το παρόν να διευκρινίζεται σε τι βάθος χρόνου θα γίνει αυτό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου και τους συνεργάτες του, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή», μετά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από την «συγχώνευση» των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, οι νυν φοιτητές των ιδρυμάτων αυτών θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν το πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου, εφόσον εξεταστούν σε μερικά επιπλέον μαθήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα σπουδών.
Αυτό όμως, κρίθηκε «άδικο» για κάποιους από τους φοιτητές που πήραν πτυχίο από τα ΤΕΙ πρόσφατα, με το σκεπτικό ότι δύο νέοι που εισήχθησαν για παράδειγμα μαζί στο ΤΕΙ το 2010 και ο ένας αποφοίτησε «στην ώρα του» το 2015, ενώ ο άλλος παραμένει φοιτητής ως «αιώνιος», τότε ο δεύτερος ευνοείται έναντι του πρώτου. Έτσι λοιπόν το υπουργείο, για να μην αφήσει κανέναν παραπονεμένο, επεκτείνει το «πριμ» και στους αποφοίτους, άγνωστο από ποια χρονολογία και μετά.