Τρίτη, Δεκεμβρίου 12

Γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε Τσίπρα: Μη περιμένετε για να σας δοθεί επιπλέον βοήθεια για τους μετανάστες που μαζέψατε. ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΟΣ !

Οτι δεν πρόκειται να διαθέσει περαιτέρω κονδύλια για τη φιλοξενία των προσφύγων στα ελληνικά νησιά, ξεκαθάρισε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Συγκεκριμένα, κατέστησε σαφές ότι δεν θα διαθέσει επιπλέον βοήθεια λόγω του χειμώνα σε πρόσφυγες που βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου…

Σε σχετική ερώτηση γερμανικών εφημερίδων το υπουργείο Εξωτερικών απαντά ότι «η ευθύνη για την φιλοξενία και τη σίτιση προσφύγων εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της κάθε χώρας».
Το υπουργείο Εξωτερικών κατέστησε ωστόσο σαφές ότι ουδέποτε η γερμανική κυβέρνηση άφησε περιθώρια για αμφιβολίες σχετικά με την προθυμία της να στηρίξει τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ελλάδα ή να επωμιστεί βάρη που της αναλογούν στο πλαίσιο κατανομής προσφύγων εντός ΕΕ.
Το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι πρόσφατα το Βερολίνο χρηματοδότησε την τοποθέτηση 135 θερμαινόμενων κοντέινερ, για συνολικά 800 άτομα σε δύο καταυλισμούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και ότι η ΕΕ διέθεσε μέχρι σήμερα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.
Πηγή: Deutsche Welle
ΠΗΓΗ