Τρίτη, Δεκεμβρίου 12

Τουσκ για το προσφυγικό: Τέλος η υποχρεωτική υποδοχή από χώρες της Ε.Ε. Δεν είναι πρόσφυγες είναι μετανάστες και δεν μπορεί ο λαός της Ευρώπης να τους αντέξει οικονομικά

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
ΕΚΟΨΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !
Μία σοκαριστική πρόταση για το προσφυγικό πρόβλημα ετοιμάζεται να φέρει στο τραπέζι των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Σύμφωνα με προσχέδιο επιστολής του κ. Τουσκ, που αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα «The
Guardian», σε μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο Πολωνός αξιωματούχος θα πει στους Ευρωπαίους ηγέτες, κατά τη Σύνοδο της προσεχούς Πέμπτης, ότι οι υποχρεωτικές ποσοστώσεις στην υποδοχή προσφύγων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ υπήρξαν ένα «διχαστικό και αναποτελεσματικό» μέτρο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμος να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική, που προκάλεσε διασπάσεις στους κόλπους της Ένωσης.
Φυσικά, μια ενδεχόμενη κατάργηση του σχεδίου των ποσοστώσεων θα προκαλέσει αναστάτωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, καθώς είναι η χώρα μας και η γειτονική, πάνω στις οποίες έχει πέσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης, ενώ και από τις δύο πλευρές υπάρχουν διαρκείς εκκλήσεις προς τους Ευρωπαίους για τη διαχείριση της κατάστασης.
Ο Τουσκ, πάντα σύμφωνα με τον Guardian, θα θέσει προθεσμία έξι μηνών στους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να καταλήξουν ομόφωνα σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, ενώ προτίθεται να προτείνει και εναλλακτικές, αν δεν υπάρξει συναίνεση.
«Αν δεν υπάρξει λύση, συμπεριλαμβανομένου του θέματος των υποχρεωτικών ποσοστώσεων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα παρουσιάσει έναν τρόπο να προχωρήσουμε» αναφέρει το προσχέδιο επιστολής του Τουσκ προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σύμφωνα με τον Guardian.