Ο Μαρξ, ο Σύριζας και η… Μποφίλιου!

Μου αρέσει που όλοι (και εγώ) πέσαμε να την φάμε την Νατάσα την Μποφίλιου με το χρυσό λαρύγγι, επειδή αμόλησε μια κοινότοπη παπάτζα, από αυτές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια όλοι εκείνοι οι μέχρι πρότινος απολιτίκ συμπολίτες μας που λόγω κρίσης και μνημονίων πολιτικοποιήθηκαν βιαίως.

Οι περισσότεροι την κατέκριναν για το γεγονός ότι χαρακτήρισε την ΕΕ δικτατορία και για το ότι περιμένει, λέει, την παγκόσμια επανάσταση για να πάρει τα βουνά! Τόσο ξέρει τόσο λέει… σιγά τα ωά.
Κανείς όμως σχεδόν δεν στάθηκε στην ανοησία που εκστόμισε περηφανευόμενη ότι είναι … τροτσκίστρια και ψηφίζει ΚΚΕ! Μια κουταμάρα αντίστοιχη του να έλεγε ένας μαθηματικός ότι 10 + 10 = 30. Μιλάμε για ογκώδη άγνοια… Είναι σαν να λέω εγώ ότι είμαι φανατικός Εβραίος και λατρεύω την Γκεστάπο… Κάπως έτσι.
Και άντε καλά, η Μποφίλιου είναι πολιτικά αγράμματη, στα όρια της χαζοβιόλας (όπως την χαρακτήρισε ο Τατσό), αγνοώντας τη διαχρονική σκληρή κόντρα μεταξύ του σταλινικού ορθόδοξου ΚΚΕ και των Τροτσκιστών. Αλλά μήπως οι ψηφοφόροι, ο λαός δηλαδή, ξέρει τι του γίνεται;
Αν ήξερε δεν θα ψήφιζε Σύριζα, ένα αριστερό κόμμα, για να καταργήσει τους φόρους και τα διόδια… Διότι αν μη τι άλλο, στοιχειώδεις γνώσεις να έχει κάποιος, θα ξέρει ότι η αριστερά (και η σοσιαλδημοκρατία) θέλει μεγάλο κράτος, άρα πολλούς και αυξημένους φόρους, σε αντίθεση με την «δεξιά», τους φιλελεύθερους δηλαδή, που θέλουν μικρό κράτος, άρα ελάχιστη φορολογία.
Βέβαια και ο λαός στην πλειοψηφία του είναι πολιτικά αγράμματος, άρα τι να περιμένουμε από τις κάλπες; Αυτή είναι η σημερινή δημοκρατία, όπου η ψήφος του Μητσάρα του πετούγια είναι ίση κι όμοια με εκείνη του Νανόπουλου… Τι να λέμε;
Και άντε ο λαός να μην ξέρει τι πραγματικά εστί αριστερά και τι δεξιά, αφού συνήθως ψηφίζει στο πόδι όποιον του υποσχεθεί την μεγαλύτερη βλακεία. Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός είναι τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία των σύγχρονων κοινοβουλευτικών δημοκρατιών όπως κατέληξαν. Δείτε τις εκατοντάδες φρούτα που εκλέξαμε για να νομοθετούν και θα καταλάβετε…
Πως όμως να ξέρει ο απλός ψηφοφόρος περί Μαρξ, Τρότσκι, Κάουτσκι κλπ. όταν ακόμη και οι ίδιοι οι μεγαλοσυριζαίοι με πρώτο πρώτο τον Αλέξη τον τιμονιέρη ανάθεμά με αν έχουν διαβάσει ποτέ Μαρξ… κι ανάθεμά με αν ξέρουν τι πραγματικά πρέσβευε ο μεγάλος αυτός φιλόσοφος.
Κάτι που αποδεικνύεται από διάφορα καθημερινά παραδείγματα, όπως π.χ. όταν διαδηλώνουν οι «απολυμένες» καθαρίστριες, και σύσσωμος ο σύριζας και η καλλιτεχνική διανόηση του τόπου τις συμπαραστέκονται προκειμένου να επαναπροσληφθούν στο δημόσιο σε καλοπληρωμένες θέσεις αργομισθίας (ιδιωτικοί εργολάβοι καθαρίζουν το υπ. Οικονομικών εδώ και χρόνια).
Όταν όμως διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι (προλετάριοι) ιδιωτικής εταιρίας, δηλαδή οι μεταλλωρύχοι των Σκουριών, για να διατηρήσουν τις δουλειές τους, τότε κατά τα παπαγαλάκια του σύριζα πρόκειται για ενεργούμενα των εργολάβων και του κεφαλαίου, και οι διαδηλώσεις τους αποτελούν πρόκληση!
Μαρξιστές του κώλου, που αγνοούν ότι όλος ο μαρξισμός κτίσθηκε με βάση τον εργάτη, τον προλετάριο, όχι τον δημόσιο υπάλληλο.
Ξέρουν άραγε όλοι αυτοί οι μαϊμού αριστεροί, τι έλεγε και τι έγραφε ο Μαρξ για τους δημοσίους υπαλλήλους; Σύμφωνα λοιπόν με τον Μαρξ, οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν «ένα τρομερό παρασιτικό σώμα που περικλείει την κοινωνία όπως ο εμβρυικός σάκος που καλύπτει το κεφάλι του βρέφους και κλείνει τους πόρους του». Οι δημόσιοι υπάλληλοι, έγραφε, δεν έχουν κανένα οικονομικό λόγο ύπαρξης αλλά αποτελούν μια «τεχνητή κάστα που συνυπάρχει με τις πραγματικές κοινωνικές τάξεις και για την οποία η διατήρηση του καθεστώτος είναι θέμα αυτοσυντήρησης».
Για να μην αναφερθώ στην αμοιβαία λατρεία μεταξύ Σύριζα (και ΚΚΕ) και αγροτών… που αν οι αγρότες ήξεραν έστω ελάχιστα από αυτά που επιφύλαξαν για τους «συναδέλφους» τους της ΕΣΣΔ οι πούροι κομμουνιστές μετά το 1917, θα άκουγαν Κουτσούμπα (ή Πάντζα) και θα έτρεχαν όλοι να γραφτούν στον … Τζήμερο. Κι όμως…
Μιλάμε δηλαδή για γενικευμένη άγνοια απ’ όλες τις πλευρές, εξ ου και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψήφισαν Ραχήλ ως βουλευτίνα σε αριστερό κόμμα(!), ενώ άλλοι πρώην Καγιενίστας δηλώνουν σήμερα λαφαζανικοί, επειδή η ΕΕ μας πατάει κάτω σαν χταπόδια αφού… Μπάχαλο και τρικυμία εν κρανίω, με αποτέλεσμα να ζούμε αυτά που ζούμε.
Οπότε, αφήνω την Μποφίλιου στην χαζοχαρούμενη άγνοιά της και συστήνω τουλάχιστον στους εν δυνάμει ψηφοφόρους του Σύριζα (τα στελέχη του αμφιβάλλω αν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) να διαβάσουν το The Eighteenth Brumaire of Louis Bonaparteαν βέβαια θέλουν να μάθουν πέντε πράγματα, αλλιώς υπάρχει και η Μενεγάκη.
Επίσης, μιας και το έφερε η κουβέντα, ας ψάξουν να βρουν τι έλεγε ο Μαρξ για τους λαθρομετανάστες της εποχής του, που τους θεωρούσε εχθρούς του προλεταριάτου, καθώς η «μαύρη» παρουσία τους στην αγορά εργασίας ρίχνει τα ημερομίσθια, για το οποίο προλεταριάτο έγραφε και αγωνίζονταν, εν αντιθέσει με τα σημερινά φρούτα, τους γιαλαντζί μαρξιστές του Σύριζα, που ακούνε «παράτυπος μετανάστης» και εκσπερματίζουν… Ένα μικρό δωρεάν μάθημα μαρξισμού, μιας και το κατέχω το άθλημα, προς τους συριζαίους γιαλαντζί αριστερούς.
Αυτά...antinews.gr