Δευτέρα, Δεκεμβρίου 4

Μπορεί η ΝΔ να πείσει ότι διαφέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορεί η ΝΔ να πείσει ότι διαφέρει από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Του Αδέξιου Δεξιού



Ο Τσίπρας βγάζει στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων. Ξεπουλάει τις μονάδες της ΔΕΗ και προχωρά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Κόβει μισθούς και συντάξεις, κάνει λαμογιές με εξοπλιστικά προγράμματα, αυξάνει τους φόρους, υποτάσσεται σε κάθε αίτημα των δανειστών. Ε τότε τι τον θέλουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Τι να την κάνουμε τη ΝΔ αφού ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τα πάντα και μάλιστα χωρίς καμιά αντίδραση;

Αφού περνάει τα πάντα από τη Βουλή και από την κοινωνία γιατί να αλλάξουμε κυβέρνηση και να μπούμε σε νέες περιπέτειες, προσαρμογή, διαπραγματεύσεις με την τρόικα κ.λπ.;
Είναι κι αυτό μια άποψη. Μια μνημονιακή κυβέρνηση που θα τα βρει σε όλα με την τρόικα, θα έχει σούζα το λαό, θα του δίνει λίγα ψίχουλα και δεν θα κουνιέται φύλλο δε θέλαμε; Τα επεισόδια χθες για τους πλειστηριασμούς φανταστείτε ότι ήταν τα πιο… σοβαρά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και σιγά τι έγινε. Μια ομάδα αριστεριστών, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά της Ζωής και του Λαφαζάνη που επιβιώνουν για τέτοιες σκηνές. Που έχουν ποντάρει όλη την επιβίωσή του στις κάμερες της τηλεόρασης.
Συμπέρασμα. Καλύτερη κυβέρνηση θα μπορούσαμε να έχουμε; Τι άλλο μπορεί να κάνει ο Κυριάκος τώρα που ο Αλέξης του έχει πάρει την ατζέντα;
Είναι μια άποψη που κυκλοφορεί ευρέως και δεν έχουν άδικο αυτοί που την υποστηρίζουν. Είναι όμως έτσι ή μήπως η ΝΔ οφείλει να διαμορφώσει μια ατζέντα που δεν έχει καμιά σχέση με όσα βλέπουμε; Γιατί αν είναι να κάνει τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπούμε σε διαδικασία εκλογών. Συριζανέλ μέχρι να παγώσει ο ήλιος.
Το στοίχημα της ΝΔ είναι να δείξει ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Ότι έχει βεβαίως αποκηρύξει το παρελθόν της αλλά κι ότι δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον σε ζητήματα που πλήττουν καίρια τον ελληνικό λαό. Διότι άλλο είναι να πνίγεις σε φόρους και περικοπές τους ηλικιωμένους κι άλλο να πρέπει επιτέλους να κάνεις αξιολόγηση στο Δημόσιο.
Άλλο να ανοίγεις την αγορά ενέργειας κι άλλο να ξεπουλάς τη ΔΕΗ χωρίς να εξασφαλίζεις τα στοιχειώδη συμφέροντα του δημοσίου.
Ακούμε ότι ο Μητσοτάκης κήρυξε το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα. Ότι ζήτησε από τους τομεάρχες να ετοιμάσουν και να ξεκαθαρίσουν το πρόγραμμα των 100 ημερών ως κυβέρνηση ΝΔ. Μεταξύ των μέτρων θα είναι η μείωση στο 20% του φόρου στις επιχειρήσεις, η σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, κίνητρα για προσέλκυση επενδυτών κ.λπ. Όλα καλά κι όλα ωραία αν και μαθαίνουμε ότι στην Πειραιώς δεν… καίγονται ιδιαίτερα για το πρόγραμμα. Όλα στο πόδι γίνονται, όπως συμβαίνει και σε όλα τα κόμματα δηλαδή.
Η ουσία είναι ότι η ΝΔ πρέπει να επικοινωνήσει στον κουρασμένο κι εξοργισμένο ελληνικό λαό ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, πώς υπάρχει το πατριωτικό καθήκον και το αίσθημα εθνικής ευθύνης τα οποία τους διαφοροποιούν από τους αριστερούς. Επίσης, ότι υπάρχει ένα όραμα διαφορετικό, όχι αυτό που ταυτίζεται απόλυτα με την τρόικα και τα μνημόνια. Είναι αλήθεια ότι η επιτροπεία θα υπάρχει πάντα, ότι οι δανειστές θα έχουν για δεκαετίες την Ελλάδα στο στόχαστρο, ότι δεν θα μπορούμε να ανασάνουμε χωρίς τεχνητές αναπνοές.
Υπάρχει όμως και η αλήθεια που λέει ότι αν η ΝΔ καταφέρει να πείσει ότι έχει ηθικοποιηθεί, ότι δεν θα κυριαρχήσουν οι μανδαρίνοι, ότι υπάρχουν άνθρωποι με όραμα και πατριωτισμό και στελέχη που θέλουν να προσφέρουν χωρίς να διεκδικούν χρήμα ή εξουσία τότε μπορεί κάτι να γίνει σ’ αυτή την χώρα. Αλλιώς τι ΣΥΡΙΖΑ τι ΝΔ το ίδιο θα είναι για τους Έλληνες.