Δευτέρα, Δεκεμβρίου 4

Συριζαίοι σιχαμεροί υποκριτές

Το βασικό σκεπτικό ήταν το πριν και το μετά. Κοινώς, πόσα κιλά ήσουν πριν το φορέσεις και πόσα κιλά γινόσουν ή, για την ακρίβεια, φαινόσουν αφού φορούσες το εν λόγω καλσόν.

Θα μπορούσαν άνετα σε μια τέτοια διαφήμιση να πρωταγωνιστήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το σενάριο απλό... Πώς ήταν πριν ανέβουν στην εξουσία και πώς έχουν εξελιχθεί τώρα, που φαίνεται να έχουν εθιστεί σε αυτήν. Αποκορύφωμα ο κυνικός ως και χυδαίος τρόπος που αντιμετωπίζουν
το ζήτημα των πλειστηριασμών και οι επιθέσεις που εξαπολύουν κατά των ανθρώπων που τρέχουν στα ειρηνοδικεία για να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς.
Μιλάμε κυρίως για στελέχη που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησαν το καλοκαίρι του 2015, διαφωνώντας με τη μνημονιακή στροφή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στον Π. Λαφαζάνη και τα άλλα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, τους κάλεσε «να σταματήσουν να λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός των μεγαλοοφειλετών με τις βίλες και τις πισίνες, που έχουν βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό», με αποτέλεσμα τα «συνήθη υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, να πληρώνουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών».
Ο κ. Κοντονής τους χαρακτήρισε «ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν και να κάνουν και επιδίδονται σε ψεύδη και συκοφαντίες που φθάνουν στα όρια του γκεμπελισμού».
Μάλιστα. Ο κ. Κοντονής, που έχει στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα της εξουσίας και για να κρατηθεί σε αυτήν έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων όλα όσα έλεγε ως πριν από δύο χρόνια, κατηγορεί ανθρώπους που εγκατέλειψαν υπουργικά κοστούμια και αξιώματα για να συνεχίσουν στην ίδια διαδρομή που βρισκόταν και αυτός ως το καλοκαίρι του 2015.
Δεν άλλαξαν εν προκειμένω ο Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι της ΛΑΕ, αλλά ο Κοντονής και οι όψιμοι οπαδοί του μνημονίου και της ανάγκης για να κλείσει η αξιολόγηση.
Θα έπρεπε ο λαλίστατος υπουργός Δικαιοσύνης αν μην τι άλλο να είχε σεβασμό γι' αυτούς τους ανθρώπους από τη στιγμή που κράτησαν τόσο ηθική στάση και δεν γοητεύτηκαν από τις σειρήνες της εξουσίας. Και όχι να τους απαξιώνει και να τους χαρακτηρίζει πολιορκητικό κριό των μεγαλοοφειλετών κ.λπ. Αφού δεν έχουν το θάρρος της αντίδρασης ο κ. Κοντονής και οι υπόλοιποι, ας έχουν τουλάχιστον το σθένος της σιωπής.

Πηγή