Κυριακή, Δεκεμβρίου 3

Μπακογιάννη: Ηθικά, νομικά και πολιτικά συνυπεύθυνος με τον Καμμένο ο Τσίπρας

«Αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και γι’ αυτό θα επιλέξουν την άτακτη φυγή»
Μπακογιάννη: Ηθικά, νομικά και πολιτικά συνυπεύθυνος με τον Καμμένο ο Τσίπρας
«Ο πρωθυπουργός επέλεξε να καλύψει πλήρως τον κ. Καμμένο και αυτό σημαίνει ότι ηθικά, νομικά και πολιτικά είναι συνυπεύθυνος» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την υπόθεση με την πώληση στρατιωτικού υλικού στην
Σαουδική Αραβία και πρόσθεσε ότι «σήμερα αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και γι’ αυτό θα επιλέξουν την άτακτη φυγή. Χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία την πρόταση του κυρίου Φίλη που ζητά για ανθρωπιστικούς λόγους να μην υλοποιηθεί η συμφωνία, θα την "ακυρώσουν", για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες. Πάντως, θέλω να επισημάνω ότι αν κάποιος προσπαθήσει να διαρρήξει το σπίτι σας και τον πιάσετε δεν σημαίνει ότι είναι αθώος και ότι δεν συνέβη τίποτα».
Σε ερώτηση για τη διαφθορά και την επιλογή της κυβέρνησης να επικαλείται της υπόθεση της Siemens σε κάθε ευκαιρία υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «επικαλείται σκάνδαλα διότι δεν μπορεί να απαντήσει στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Τι να πει σε αυτούς που τον ψήφισαν επειδή πίστεψαν ότι θα εφάρμοζε σεισάχθεια στα δάνεια; και τι να πει σε αυτούς που σήμερα πλειστηριάζεται η πρώτη κατοικία τους; Τι να πει σε αυτούς που τους κόβει το ΕΚΑΣ και στους κοινωνικά αδύναμους που τους κόβει τα επιδόματα; Δεν μπορεί να πει τίποτα γι’ αυτό ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα».
Η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι «για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της, να μεγαλώσει η πίτα και να ξαναφτιαχθεί μια δυνατή μεσαία τάξη, χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση με τους κοινωνικούς φορείς, την κοινωνία των πολιτών, τους κοινωνικούς εταίρους, την αυτοδιοίκηση και τις πολιτικές δυνάμεις, που πιστεύουν σε μια Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης, που θα παράγει πλούτο και θα στηρίζει τους πιο αδύναμους» και προσθέτει ότι «εμείς δεν ονειρευόμαστε μια κοινωνία επιδοματούχων, ονειρευόμαστε μια κοινωνία εργαζόμενων, καλά αμειβόμενων και καλά ασφαλισμένων Ελλήνων».