Δευτέρα, Δεκεμβρίου 4

Όχι άλλη "Αλλαγή". Πήραμε... πήραμε... Έλεος...

Πάμε σε τέταρτο μνημόνιο για να πληρώσουμε την "Αλλαγή" του 1981 και του 2015. Αυτοί όμως εκεί. Ετοιμάζουν και κεντροαριστερή "Αλλαγή". Έλεος...
Ξανά μανά "Αλλαγή" και προοδευτικές δυνάμεις. Αυτή την φορά με κεντροαριστερό κόψιμο... Και με τους "αριστερούς" του ΣΥΡΙΖΑ να σπεύδουν να καταλάβουν τα ελεύθερα "στρατόπεδα" της αριστεράς και της προόδου... Μπας και προλάβουν την "Αλλαγή" των άλλων. Των παλιών...


Στη μέση οι ιθαγενείς, να περιμένουν, το 2018, τον καρσιλαμά της ανοησίας εγκαινιάζοντας μια 8μηνη ή 10μηνη προεκλογική περίοδο.

Η δεύτερη "Αλλαγή" θα είναι κεντροαριστερή. Και εκεί κάπου ενδιάμεσα και θαμπά, μια μεγάλη μερίδα της Νέας Δημοκρατίας που της είναι αδύνατον να ξεκολλήσει από παρόμοιες γελοιότητες.

Δεν σε αφήνουν, βρε παιδί μου, να "αγιάσεις". Να καταπιείς τέλος πάντων τη σοσιαλιστική αρλουμπολογία δεκαετιών και να πεις έως εδώ ήταν αδερφέ... Ας τους προσέξουμε και λίγο μπας και ξέρουν δύο πράγματα και από κυβέρνηση.

Από την άλλη έχεις και τον τακτικότατο και εξαίρετο σχολιαστή ROGANA να σε χώνει στην "πρίζα", βάζοντας στο τραπέζι το "πρασινοκόκκινομπλε" κουβάρι του δήθεν σοσιαλισμού και αριστερισμού της μεταπολίτευσης στο χθεσινό σημείωμα "Στα τσακίδια...η βιομηχανία".

"…Τέτοιου είδους αριστερά (σημειώνει) έχουμε από το 1981 η οποία καταδίωξε τη βιομηχανία και κάθε τι πραγματικά επιχειρηματικό στη χώρα αυτή για να αντικατασταθούν με νέου είδους σοσιαλιστικές επιχειρήσεις των επιχορηγήσεων, των επιδοτήσεων και γενικά των προγραμμάτων της αρπαχτής. Δικοί τους είναι αυτοί οι σοσιαλισμοί και η αριστερά στα μέτρα, στα γούστα και ιδιαίτερα για τις τσέπες τους...".

Και μιας και το παραπάνω σχόλιο έβαλε το "κουβάρι" στο τραπέζι και όλα δείχνουν πως ετοιμάζονται (αυτοί που ετοιμάζονται) να ξεθάψουν την "Αλλαγή" ας το ξετυλίξουμε όσο πάει.

Η "Αλλαγή" του 1981 (που απορροφήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα) ήταν η αφετηρία της μεγάλης αποβιομηχάνισης, και αποεπένδυσης της χώρας με απώλειες 800.000 θέσεων εργασίας από τη βιομηχανία.

Η "Αλλαγή" του 1981 ήταν που μέσα στη δυσμενέστατη συγκυρία (λόγω της προσαρμογής μας στην ΕΟΚ και στην -εν συνεχεία- παγκοσμιοποίηση) έβαλε απέναντι στις παραγωγικές δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας (ανταγωνιστές –πρόσθετους- εκτός εκείνων της ΕΟΚ), τα κρατικά μονοπώλια ενέργειας, νερών, μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, ταχυδρομείων, συγκοινωνιών, υποδομών μαζί και με 50 κατεστραμμένες μεγάλες κρατικές βιομηχανίες (από τη μεταλλουργία, τη ναυπηγική, μέχρι τον καπνό και το χαρτί τουαλέτας...) που εξαγόρασε από ιδιώτες αντί να τις πουλήσει ή να τις κλείσει ως προβληματικές.

Η "Αλλαγή" του 1981 ήταν που βόλεψε με τον τρόπο αυτό 60.000 κλαδικούς κομματικούς του ΠΑΣΟΚ, ως "κομματικούς βιομήχανους και μέλη των Δ.Σ." ανοίγοντας έτσι πόρτες και παράθυρα στον κομματικό στρατό κατοχής που πλήρωσε ο ελληνικός λαός 1 τρισεκατομμύριο δραχμές, από το 1983 μέχρι και το 1995.

Η "Αλλαγή" του 1981 ήταν που ανέχθηκε, από το 1983 μέχρι το 1995 και πιο πέρα τις 50 αυτές κρατικές βιομηχανίες να μην πλήρωναν ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, δάνεια (στις τότε ΕΤΒΑ και ΑΤΕ) χωρίς οι μπολσεβίκοι-βιομήχανοι των προβληματικών να χάσουν έστω και ένα δωμάτιο... σε σχέση με αυτά που έχαναν και χάνουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες αν δεν πληρώσουν.

Η "Αλλαγή" του 1981 δημιούργησε το "στράτευμα" των εργατοπατέρων –εκβιαστών του λαού παρέχοντας το δικαίωμα σε 2-3 εργατοπατέρες να σηκώνονται από την πρέφα του καφενείου και να κατεβάζουν τους διακόπτες της ΔΕΗ, τους διακόπτες του ΟΤΕ, τα αεροπλάνα της τότε Ολυμπιακής, να κλείνουν τα νερά της ΕΥΔΑΠ ή να βάζουν τις συγκοινωνίες, για εβδομάδες, στα αμαξοστάσια σε βάρος του λαού. Και όλα αυτά έχοντας στην παρέα τους 100-200 κλαδικούς συντρόφους που δήθεν "εκπροσωπούσαν" τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

Η "Αλλαγή" του 1981 και μια χούφτα σύντροφοι της εποχής, ήταν που έκλεισαν και σφράγισαν το τότε υπουργείο Βιομηχανία για να μην δείχνουν στα "πράσινα άλογα του σοσιαλισμού" ότι υπηρετούν τη βιομηχανία και άρα την ολιγαρχία...

Και από την "Αλλαγή" του 1981 (στην οποία αφομοιώθηκε και η "μπλε" με σύνθημα "Αλλαγής" την "επανίδρυση του κράτους") οδηγηθήκαμε στην κρίση. Θα την πληρώνουμε μέχρι το 2070 γιατί το 2015 προσθέσαμε, με την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, και την αριστερή "Αλλαγή" της κωλοτούμπας και του ψεύδους. Παρ' όλα αυτά, τα φαντάσματα της "Αλλαγής" επιμένουν. Ξεσκονίζονται και θα εμφανιστούν με κεντροαριστερά ρούχα το 2018. Αλλά... ως πότε παλληκάρια!!!

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr