Σάββατο, Δεκεμβρίου 2

ΣΦΟΔΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ Κομμένη στα δύο η Αιτωλοακαρνανία -Προβλήματα σε πολλές περιοχές από την κακοκαιρία


Σοβαρά προβλήματα, στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, προκαλεί η σφοδρή βροχόπτωση που πλήττει από νωρίς το πρωί του Σαββάτου την Αιτωλοακαρνανία.
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 300 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, στο Αγρίνιο. Δέκα άτομα, που ήταν σε δυσχερή θέση, μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Καινούργιο, Παραβόλα και Ζευγαράκι. Στην Παραβόλα, σύμφωνα με το agriniopress, πλημμύρισαν υπόγεια και παρασύρθηκαν οχήματα. Στο Μεσολόγγι, η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ 5 άτομα που κινδύνευαν μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.
Εξαιτίας κατολίσθησης στην περιοχή Κλεισούρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων. Μηχανήματα εργάζονται για να απομακρυνθούν οι όγκοι χώματος, δήλωσε στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Προβλήματα υπάρχουν σε περιοχές του Αιτωλικού και των Ονιάδων, όπου από νωρίς το πρωί επιχειρούν συνεχώς οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας και των δήμων, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
Ρέματα υπερχείλισαν και έχει κλείσει η περιφερειακή της Μακρυνείας. Πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ κάνουν λόγο για υπερχείλιση ρεμάτων και στη Νεάπολη, στην παλιά εθνική οδό.

efimerida.gr