Παρασκευή, Δεκεμβρίου 22

Ο καιρός σήμερα με δριμύ ψύχος

Σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της νότιας και στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην
Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο, στην Στερεά Ελλάδα και στην Κρήτη έως και το απόγευμα, και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο προς το βράδυ, θα εκδηλωθούν όμβροι και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Έως και το πρωί, αλλά και προς το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -8 έως 7 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 7, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 13, και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 13 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 έως 8 και τοπικά 9 έως 10 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Ιδιαίτερα στον Πατραϊκό κόλπο οι ανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν κατά περιόδους και τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς τοπικούς όμβρους. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 1200 μέτρα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες, και πάνω από 800 μέτρα τις απογευματινές και βράδυνες ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και έπειτα θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς.