Τρίτη, Δεκεμβρίου 5

Στο σφυρί υπόγεια συνταξιούχων, στο δρεπάνι εισοδήματα και εργασιακά

Στο σφυρί υπόγεια συνταξιούχων, στο δρεπάνι εισοδήματα και εργασιακά
Χτες η τηλεόραση έπαιζε τον Φαντασμένο με τον Κωνσταντάρα.
Χτες η τηλεόραση έπαιζε τον Φαντασμένο με τον Κωνσταντάρα.
Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός έδινε ρεσιτάλ του ρόλου σε συνέντευξή του στα πορτογαλικά Μέσα, που δεν ξέρουν ποιος είναι. Και τι έλεγε;
Ότι «το παράδειγμα της Πορτογαλίας αποτελεί… δεδικασμένο(!)». «Άνοιξε δρόμο ώστε κι εμείς να μπορέσουμε να κάνουμε το ίδιο, να αυξήσουμε μισθούς, να αποκαταστήσουμε τις εργασιακές σχέσεις, χωρίς οι θεσμοί να μπορούν να μας το αρνηθούν(!!)».


Λάμπρο, ωχριάς!

Οι θεσμοί δεν μπορούν να αρνηθούν σε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να αρνηθεί τίποτε στους θεσμούς, που της έχουν πάρει ανενόχλητοι τα εσώρουχα μαζί με τα εσώρουχα 11 εκατ. πολιτών!

Και δεν μπορούν να αρνηθούν αυξήσεις μισθών και φυσιολογικές εργασιακές σχέσεις, που ο ίδιος έχει υπογράψει τον περιορισμό τους σε μνημόνιο με τους θεσμούς μέχρι τουλάχιστον το 2026!

Εκτός αν μιλάει για τους μισθούς της ΕΡΤ και άλλων ευαγών ιδρυμάτων του δημοσίου, που αυξάνει ήδη τις αποδοχές με επιδοματικά κόλπα και που αποθρασύνει με το ανέγγιχτο όλων των εργασιακών προνομίων και του επαγγελματικού απυρόβλητου.

Συμφωνία για νέες περικοπές εισοδημάτων!

Βρίσκει ο άνθρωπος και τα λέει εκεί που δεν τον ξέρουν. Γιατί, την ώρα που έλεγε όλες αυτές τις τερατολογίες και τις αγραμματοσύνες (κάποιος να του πει τι σημαίνει δεδικασμένο) ο εντεταλμένος Ε. Τσακαλώτος συμφωνούσε με τους «θεσμούς» στο άψε σβήσε τη νέα σφαγή των εισοδημάτων όλων των πολιτών. Εκτός των πλουσίων!
  1. Με τη νέα μείωση του αφορολόγητου οπωσδήποτε. Είτε από το 2019 είτε από το 2020. Η ημερομηνία της σφαγής έχει μείνει εκκρεμής.
  2. Με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους φτωχούς μέχρι το τέλος του 2019.
  3. Με την οριζόντια νέα περικοπή των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων σε 25 μέρες από σήμερα. Θύματα, ανάπηροι, πολύτεκνοι, άρρωστοι, άποροι!
  4. Με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
  5. Με αύξηση στις τιμές ρεύματος και αερίου όπου μπαίνουν δυνατά ιδιώτες.
  6. Με αύξηση της φορολογίας ακινήτων μέσω ΕΝΦΙΑ.
Όλα αυτά ούτε που ακουμπάνε όσους έχουν οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι ορκίζονται στο όνομα του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του, γιατί καμιά άλλη κυβέρνηση δεν τους έδωσε ουσιαστικά και τα ακόλουθα, που συμφώνησε χτες στο άψε σβήσε ο κ. Τσακαλώτος:
  1. Νέα νομοθεσία, που θα περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας.
  2. «Απλούστευση» της εργατικής νομοθεσίας, ώστε να εφαρμοστεί η fast track λογική που θέλει εντολείς τους εργοδότες και υπόχρεους τους εργαζόμενους.
  3. Ιδιωτικές εταιρίες που θα διοχετεύουν στον εργασιακό χώρο εργαζόμενους και άνεργους με όρους ημιαμοιβόμενης εργασίας.

Τέλος, την ώρα που ο κ. Τσίπρας έλεγε τις μπαρουφολογίες του στους ανίδεους Πορτογάλους δημοσιογράφους, η κυβέρνηση εδώ προωθούσε με τους «θεσμούς» την κατάργηση κάθε νομικής προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Καλυπτόμενη πίσω από χοντρά ψέματα, όμοια μ’ εκείνα του προϊστάμενού της.

Και επειδή οι πολίτες είναι ακραία παραπλανημένοι, δεν υπάρχει ήδη κανένας νόμος σε ισχύ, που να προστατεύει την πρώτη κατοικία. 
Ο μόνος τέτοιος οριζόντιος νόμος ήταν της κυβέρνησης Σαμαρά, που έληξε η ισχύς του τον Ιανουάριο του 2015. Χωρίς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να φέρει ανανέωση ή άλλο αντίστοιχο νόμο!

Ο νόμος Κατσέλη, που η κυβέρνηση διαδίδει ψέματα ότι καλύπτει την πρώτη κατοικία, αφορά μόνο σε όσους είχαν προσφύγει στη σκέπη του και υπό αυστηρές προϋποθέσεις τήρησης όρων τακτικής αποπληρωμής έναντι των τραπεζών!

Αλλά, και οι 140.000 όλοι κι όλοι που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη θα περάσουν από κόσκινο τον Φεβρουάριο και θα ξαναϋποβάλουν φάκελο με ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια. Όπως συμφώνησε η κυβέρνηση με τους «θεσμούς»…

Κάτω από 300.000 ευρώ το 75% των ακινήτων στο σφυρί!

Τέλος, για να ξεμπερδεύουμε με τα παραμύθια του μηχανισμού Γεωργαλά της κυβέρνησης, που λέει ότι μόνο βίλες εκπλειστηριάζονται.

Χτες ο κ. Αλεξιάδης του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην επικεφαλής του φοροδοτικού μηχανισμού που έχασε (!!) τις προθεσμίες για όλες τις λίστες μεγαλοφοροφυγάδων, ζήτησε να του προσκομίσουν ΕΝΑΝ πλειστηριασμό «λαϊκού σπιτιού». 

Αν μίλαγε στα σοβαρά ο άνθρωπος θα ήξερε ότι:
  1. Την Τετάρτη ήταν προγραμματισμένοι 169 πλειστηριασμοί (80 διαμερίσματα και μονοκατοικίες, 99 οικόπεδα και αγροί, 61 επαγγελματικοί χώροι)
  2. 32 από αυτούς ήταν για ακίνητα με εμπορική αξία μικρότερη από 50.000 ευρώ!
  3. 26 ήταν για ακίνητα με εμπορική αξία από 50.000μ μέχρι 100.000 ευρώ.
  4. 39 ήταν για ακίνητα με εμπορική αξία από 100.000- 200.000 ευρώ και
  5. 28 για ακίνητα από 200.000- 300.000 ευρώ.

Ένα από τα παραπάνω είναι 43 τετραγωνικά υπόγειο στην Αθήνα, μιας συνταξιούχου, για χρέος 10.000 ευρώ! Όλα καταγραμμένα αν ήθελε ο Αλεξιάδης να βρει ΕΝΑ «λαϊκό σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

Εδώ τελειώνουν τα «λαϊκά σπίτια» του ΣΥΡΙΖΑ αξίας μέχρι 300.000, που είναι τα 126 από τα 169 ακίνητα (!!) και… όλα τα υπόλοιπα ήταν της… μεσαίας τάξης και των μεγαλοτσιφλικάδων.

Ποιοι χτυπάνε αυτά τα ακίνητα; Ούτε το δημόσιο τα δημεύει προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ούτε ιδιώτες τα καρπούνται: Οι 138 ενδιαφερόμενοι είναι τράπεζες (81,7%), οι 13 είναι εταιρίες και μόνο 18 είναι ιδιώτες.

Ο Φαντασμένος που παιζόταν χτες δεν είναι ενδεικτική ελληνική ταινία για να περιγράψει τη μεγαλομανία και το ψέμα, μέσα στο οποίο κολυμπάει όλος ο κυβερνητικός εσμός με πρώτο τον πρωθυπουργό. Αλλά, και ο Μαυρογιαλούρος ωχριά πια μπροστά τους.

Πώς το’ πε ο Τζανακόπουλος χτες; «Έχουμε κάθε δικαίωμα να απαγορεύσουμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας των λαϊκών τάξεων»! Άντ’ από δω.


Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
liberal.gr
 politika-gr