Τρίτη, Δεκεμβρίου 19

Οικογενειακό έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους: Τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία! - Όλα τα θύματα βρέθηκαν με τις πυτζάμες!

Οικογενειακό έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους: Τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την ασύλληπτη τραγωδία! - Όλα τα θύματα βρέθηκαν με τις πυτζάμες!
Δεν χωράει ανθρώπινος νους την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε περίπου στις 2 ξημερώματα στους Αγίους Αναργύρους.
Ένας 46χρονος αστυνομικός σκότωσε τη 49χρονη σύζυγό του, την πεθερά και την 4χρονη κόρη του, πριν δώσει τέλος στη ζωή του.
Στον τόπο του εγκλήματος που συγκλονίζει το πανελλήνιο βρέθηκαν επτά κάλυκες από τις σφαίρες του αρχιφύλακα Χρήστου Ζαπαντιώτη.
Το πρώτο θύμα του 46χρονου ήταν η σύζυγός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να κυνήγησε την άτυχη γυναίκα, προτού την εκτελέσει εξ επαφής με τρεις σφαίρες.
Στη συνέχεια, πυροβόλησε με δύο σφαίρες την πεθερά του, ενώ με μία σφαίρα έκοψε το νήμα της ζωής του 4χρονου παιδιού του. Γονάτισε δίπλα στο νεκρό κοριτσάκι του και με το ίδιο όπλο, αυτοκτόνησε.


Οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως από την οικογενειακή τραγωδία λυγίζουν και τους πλέον σκληρούς. Όλα τα θύματα φορούσαν πυτζάμες.
Τα αίτια της τραγωδίας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από καταθέσεις συγγενών ήταν για κληρονομικά θέματα. Η πεθερά ζούσε στον κάτω όροφο της πολυκατοικίας και ο 46χρονος ήθελε να εγκαταλείψει το σπίτι, προκειμένου να μεταφερθεί στο χώρο το ιατρείο της συζύγου του, έτσι ώστε να μην πληρώνει ενοίκιο.
Σε αυτό διαφωνούσαν, τόσο η σύζυγός του, όσο και η πεθερά του και μία διαμάχη πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα πιθανότατα άναψε το φιτίλι.
Συγκλονίζει η μαρτυρία του συγγενή που τους βρήκε νεκρούς
«Το παιδί δεν είχε πάει στο σχολείο» αναφέρει εξάδελφος της νεκρής μητέρας εξηγώντας πώς εντόπισαν τους νεκρούς. «Σκαρφάλωσα απ' το πλάι, στην σκάλα την εξωτερική και είδα μέσα ότι είναι ανοιχτή η πόρτα η κεντρική και είδα την κοπέλα και τους φώναξα να σπάσουν την πόρτα» αφηγείται τη δραματική στιγμή του εντοπισμού των νεκρών.
Ο Γιώργος Διδασκάλου, ο συγγενής της οικογένειας που βρέθηκε πρώτος μπροστά στις τρομακτικές εικόνες της οικογενειακής τραγωδίας, μετέφερε τι αντίκρισε όταν μπήκαν στο σπίτι.

«Είδαμε τη μητέρα με την κόρη στο σαλόνι» αναφέρει και όταν πρέπει να συνεχίζει ένας κόμπος ανεβαίνει στη φωνή του: «Το μωρό ήταν στο κρεβάτι, στην κρεβατοκάμαρα και ο πατέρας γονατισμένος στο κρεβάτι μπροστά...».
Δείτε το βίντεο με τη συγκλονιστική μαρτυρία του συγγενή ο οποίος αναφέρει ότι το κακό συνέβη χθες το βράδυ:
Είχε περάσει με επιτυχία τα ψυχομετρικά τεστ
Η ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους έχει προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η τρομακτική είδηση ότι ένας αρχιφύλακας σκότωσε το ίδιο του το σπλάχνο, ένα τρίχρονο κοριτσάκι, δολοφόνησε τη γυναίκα του και την πεθερά του και μετά αυτοκτόνησε έχει προκαλέσει πολλά ερωτήματα για τον άνθρωπο που επί 21 χρόνια υπηρετούσε στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Κι όμως. Μέχρι σήμερα που αυτοκτόνησε αφού προηγουμένως είχε προβεί στην αδιανόητη πράξη να δολοφονήσει την τρίχρονη κόρη του, τη σύζυγο και την πεθερά του, θεωρούνταν άνθρωπος χαμηλών τόνων και υπηρεσιακά άψογος αστυνομικός ο οποίος -λένε αστυνομικές πηγές- ποτέ δεν είχε απασχολήσει, ποτέ δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα.
Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως πρόσφατα ο αρχιφύλακας είχε περάσει και από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Ο 46χρονος, λένε οι συνάδελφοι του, δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό θέμα που να δικαιολογεί την πρωτοφανώς ακραία πράξη να αφαιρέσει τη ζωή της κόρης, της συζύγου και της πεθεράς του.
Με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία ο αρχιφύλακας, το 1996 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση του Αερολιμένα Ελληνικού και τοποθετήθηκε στη φρουρά του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Πρόκειται για μια ειδική υπηρεσία της Βουλής και παρέμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι και σήμερα το μεσημέρι. Τότε που κανένας δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό που ώθησε τον 46χρονο να στρέψει το υπηρεσιακό του όπλο για να σκοτώσει τη σύζυγο, την πεθερά και το μόλις τριών ετών κοριτσάκι του και στη συνέχεια να δώσει τέλος στη ζωή του.
Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της στο ΙΑΣΩ General
Σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι δηλώνουν οι συνάδελφοι της 49χρονης γυναίκας, η οποία δολοφονήθηκε από το σύζυγό της μαζί με το 4χρονο παιδί και τη μητέρα της.
Η 49χρονη ήταν ρευματολόγος και εργαζόταν στο ΙΑΣΩ General. Όπως ανέφεραν οι συνάδελφοί της, η άτυχη γυναίκα ήταν μία πολύ καλή γιατρός και φαινόταν να έχει εξαιρετική σχέση με τον σύζυγό της.
Εκείνος ήταν πολύ ευγενικός και έδειχνε να ενδιαφέρεται πολύ για εκείνη και για το λόγο αυτό σοκαρίστηκαν από την είδηση της τριπλής δολοφονίας.
Συντετριμμένος ο Κώστας Σημίτης
Συντετριμμένος δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για το τραγικό συμβάν στους Αγίους Αναργύρους, όπου αστυνομικός που υπηρετούσε στη φρουρά του, σκότωσε την σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Πρόκειται για μια ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία. Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης ήταν εξαίρετος επαγγελματίας και άριστος στη δουλειά του σ΄ όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στη προσωπική μου ασφάλεια. Είμαι συντετριμμένος για το τραγικό γεγονός. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις δυο οικογένειες», δήλωσε ο κ. Σημίτης.
Πηγή: protothema.gr