Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14

Μια ευκαιρία να καταστραφείτε…




Real opinions

Ο πρωθυπουργός νομίζει πως οι επενδυτές μοιάζουν με τους ψηφοφόρους. Δηλαδή πιστεύει πως διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου και άγονται και φέρονται από τυχάρπαστους ηγέτες αντί ψιχίων…
Προχθές ο κ. Τσίπρας με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απηύθυνε στο πλαίσιο του 19ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum που διοργάνωσε η Capital Link στη Νέα Υόρκη, παρουσίασε την Ελλάδα σαν «…γη της ευκαιρίας”.

Βλέπε: Προσκλητήριο Τσίπρα για επενδύσεις
Όποιος γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα, γνωρίζει πως από επενδυτικής απόψεως η Ελλάδα αποτελεί ευκαιρία να καταστραφεί όποιος πιστέψει πως έχει να κάνει με σοβαρή χώρα για να δεσμεύσει σοβαρά κεφάλαια.
Στην Ελλάδα προκόβει μόνο η διαπλοκή των κρατικοδίαιτων «καπιταλιστών” που αποσπά προνόμια ταΐζοντας τους πολιτικούς και τους πελάτες τους.
Το κράτος με τις ρυθμίσεις και το παρακράτος των ακτιβιστών τους οποίους χρησιμοποιεί ως «χρήσιμους ηλίθιους” με το μανδύα της προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων, επί της ουσίας προστατεύει τα προνόμια των ολιγαρχών.
Η Ελλάδα προσφέρεται μόνο σαν ευκαιρία καταστροφής… όπως ακριβώς καταστράφηκε η εταιρεία που πριν κάποια χρόνια εξαγόρασε το «Πόρτο Καρράς” και στη συνέχεια κόμματα, ακτιβιστές, δασάρχες δεν της επέτρεψαν να αξιοποιήσει το ακίνητο όπως προέβλεπαν οι όροι που έγινε ο διαγωνισμός της πώλησης… Μην έχετε αυταπάτες, αν η εταιρεία που κέρδισε την αξιοποίηση του Ελληνικού είχε βιαστεί να προχωρήσει και είχε δανειστεί περί τούτου, οι συνεχείς καθυστερήσεις θα την οδηγούσαν στο φάσμα της χρεοκοπίας.
Έτσι χρεοκόπησε η «Βωβός” όταν ανέλαβε το έργο στο Βοτανικό και δανείστηκε να το υλοποιήσει αλλά δεν το ξεκίνησε ποτέ γιατί δεκάδες οργανώσεις, φορείς και κόμματα με τον σημερινό πρωθυπουργό επικεφαλής δεν επέτρεψαν να ξεκινήσει το έργο ποτέ.
Την ίδια τύχη θα είχε και η επένδυση στο Κόστα Ναβαρίνο η οποία χρειάστηκε περί τα 20 χρόνια και αμέτρητη υπομονή και κεφάλαια που έρχονταν από τη ναυτιλία για να ολοκληρωθεί. Αν δεν επρόκειτο για ένα έργο ζωής και συνεισφοράς στον τόπο καταγωγής με κριτήρια κόστους απόδοσης δεν θα ολοκληρωνόταν ποτέ.
Ανάλογες περιπέτειες αντιμετωπίζουν και οι Καναδοί με την επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική. Η μισή τοπική κοινωνία είναι υπέρ και η υπόλοιπη μισή κατά. Η μισή κυβέρνηση υπέρ και η άλλη κατά… Το νομικό καθεστώς είναι περίπλοκο και αντιφατικό προκειμένου να μπορεί το πολιτικό σύστημα και η κρατική γραφειοκρατία να εκβιάζουν και να προσπορίζουν ιδιωτικά οφέλη.
Παλιότερα όσο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ήταν ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής κάθε χρόνο εμφανίζονταν στοιχεία με ατασθαλίες στελεχών της κρατικής μηχανής. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αντιμετώπισε το πρόβλημα της εκτεταμένης διαφθοράς του δημοσίου, αντικαθιστώντας τον κ. Ρακιντζή. Μετά την αντικατάσταση πλέον λίγα μαθαίνουμε επίσημα για τη διαφθορά των κρατικών λειτουργών…
Αν η κρατική μηχανή ήταν ένας οργανισμός βαθιά άρρωστος από διαφθορά ο κ. Ρακιντζής ήταν το «θερμόμετρο” που κατέγραφε τον υψηλό πυρετό. Ο κ. Τσίπρας θεώρησε πως αν αντικαταστήσει το «θερμόμετρο” που δείχνει τον υψηλό πυρετό με ένα χαλασμένο θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα…
Δεν χρειάζεται να είναι γιατρός κάποιος για να καταλάβει πως αυτή η νοοτροπία δεν βοηθάει τη χώρα και το λαό της, αλλά τους σκάβει το λάκκο…
Μοιάζει με ανέκδοτο λοιπόν η πρόσκληση του πρωθυπουργού για επενδύσεις στη γη της ευκαιρίας. Χώρες με συνολικά αφιλόξενο επενδυτικό περιβάλλον όπως η Ελλάδα που εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και επενδυτές μόνο απατεώνες μπορεί να προσελκύσουν…
Οι απατεώνες εν αντιθέσει με τους επενδυτές έρχονται να κουρσέψουν και όχι για αμοιβαία επωφελείς επενδύσεις…
Του Κώστα Στούπα
capital.gr
Πηγή

 realpolitics.gr