Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28

Ποιοι θα πληρώσουν τον νέο Αριστερό ΤΣΙΠΡΟΕΝΦΙΑ

Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ θα δουν το 2018 όσοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία που βρίσκεται σε παραθαλάσσια μέρη, είτε...
πρόκειται για περιοχές κοντά στα αστικά κέντρα είτε στη νησιωτική Ελλάδα, εξαιτίας των νέων αντικειμενικών αξιών, που θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Μάρτιο.


Αλλαγές, όμως, θα έλθουν και στις περιοχές η αντικειμενική αξία των οποίων βρίσκεται στο κατώτατο όριο των 450 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, καθώς η Συντονιστική Επιτροπή Αξιών σχεδιάζει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Realnews, να ανεβάσει το κατώτατο όριο στα 650 ευρώ.

Η επί τα χείρω αλλαγή του ορίου αναμένεται να επηρεάσει πολλές περιοχές της Ελλάδας, κυρίως στην επαρχία, και θα «φουσκώσει» τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ για δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το «τρικ» που έχουν βρει στην αρμόδια επιτροπή, βάσει του οποίου οι αυξήσεις των συντελεστών στις νέες αντικειμενικές αξίες θα αφορούν όχι ολόκληρες περιοχές, αλλά ζώνες, εξ ου και θα υπάρξει αύξηση των ζωνών σε 13.000, από 10.000 που είναι σήμερα.

Για παράδειγμα, αν σήμερα μια περιοχή έχει τρεις ζώνες με διαφορετικούς συντελεστές φορολόγησης, με τις νέες αντικειμενικές οι ζώνες θα γίνουν τέσσερις και η νέα θα έχει αυξημένο συντελεστή!
Πηγή