Τρίτη, Δεκεμβρίου 12

ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ;; Σκέφτονται για να βάλουν ΕΝΦΙΑ και στα ακίνητα του εξωτερικού...φύλλο και φτερό τα κάνουν όλα οι Συριζαίοι......

images
Το υπουργείο Οικονομικών και οι θεσμοί εξετάσουν την πιθανή επιβολή ΕΝΦΙΑ στην ακίνητη περιουσία των πολιτών που έχουν στο εξωτερικό ώστε να επιτύχουν μεγαλύτερο πλεόνασμα για το 2018.
Στο τραπέζι ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα εξωτερικού

Ουσιαστικά θα υπάρξει ένα διευρυμένο περιουσιολόγιο στο σύνολο των ακινήτων που διαθέτουν οι φορολογούμενοι σε Ελλάδα και εξωτερικό και επί της αξίας τους θα επιβάλλεται ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ.
Το σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων του εξωτερικού, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, περιλαμβάνει την υποχρέωση όλων όσοι έχουν ακίνητα πέραν των ελληνικών συνόρων να τα δηλώσουν έτσι ώστε να φορολογηθούν για τα συγκεκριμένα ακίνητα για πρώτη φορά το 2018. Το υπουργείο σκοπεύει να αθροίσει τις αξίες των ακινήτων που διαθέτουν Ελληνες στο εξωτερικό με αυτά που έχουν δηλωθεί στο Ε9 και να υπολογιστεί ο φόρος ακινήτων στο σύνολο της περιουσίας.
Με αυτόν τον τρόπο θα ανεβεί σημαντικά το άθροισμα της αξίας των ακινήτων και πέραν του αρχικού φόρου ο ιδιοκτήτης θα επιβαρυνθεί με συμπληρωματικό φόρο, καθώς θα αυξηθεί σημαντικά το συνολικό ύψος της ακίνητης περιουσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εξωτερικό δεν υπάρχουν αντικειμενικές αξίες αλλά πραγματικές. Κατά συνέπεια, οι αξίες που θα περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα είναι οι πραγματικές, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις, αν μιλάμε για ακίνητα Λονδίνου, Νέας Υόρκης, Παρισιού και Ρώμης, είναι αρκετά υψηλές, άρα σε αρκετές περιπτώσεις θα προκύπτουν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις.
πηγή : http://www.tanea.gr