Παρασκευή, Δεκεμβρίου 15

Χριστούγεννα: Αυτό είναι το χωριό του Άγιου Βασίλη στην Ελλάδα!


Χριστούγεννα χωρίς Άγιο Βασίλη γίνονται; Όχι φυσικά! Μπορεί λοιπόν το χωριό του Άγιου Βασίλη να είναι στο Ροβανιέμι όμως και η Ελλάδα μας έχει κι είναι μαγικό! Λόγω του ότι κατάγομαι από τη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα από την Καβάλα, αρκετές χρονιές τις έχω περάσει στη Δράμα όπου η Ονειρούπολη είναι ένας χώρος που γίνεσαι και πάλι παιδί και «ζωντανεύει» τις ημέρες των
εορτών!

Ένας κήπος με πελώρια πλατάνια και μία λίμνη ξεδιπλώνονται μπροστά σου νομίζοντας ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού εκτός Ελλάδας. Εδώ και 12 χρόνια περίπου σε αυτό το παραμυθένιο μέρος 40 μέρες περίπου πριν τα Χριστούγεννα ο κήπος και η κεντρική πλατεία, «φοράνε» τα χριστουγεννιάτικά τους και σας περιμένουν να μπείτε στο εορταστικό κλίμα όπου οι μεγάλοι γίνονται παιδιά.

Χιλιάδες πολύχρωμα λαμπάκια, ξύλινα πανέμορφα σπιτάκια , τεράστια μαγικά νούφαρα, και ξωτικά που τρέχουν πανικόβλητα για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες του Άγιου Βασίλη είναι μόνο μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσεις κατά την επίσκεψή σου στην πόλη της Β. Ελλάδας, τώρα τις γιορτές.

Καλικάντζαροι, ιπτάμενα σουρωτήρια, χιονάνθρωποι, πράσινα καγκουρό, μικρά λυκάκια είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές και των φετινών Χριστουγέννων. Είναι αλήθεια ότι όσα παιδιά πηγαίνουν εκεί δε θέλουν να φύγουν. Για εμάς τους μεγάλους, μπορεί να φαίνεται βαρετά, όμως μία επίσκεψη θα σας κάνει να καταλάβετε ότι είναι ένα μέρος ιδανικό για όλους που θέλουν να ξεφύγουν από τους ρυθμούς της καθημερινότητας και να ζήσουν το παραμύθι! Εξάλλου όλοι το δικαιούμαστε!

Το φετινό παραμύθι της Ονειρούπολης θα ξεκινήσει στις 4 Δεκεμβρίου και την πρώτη του σελίδα θα γράψει πρώτος ο Ευγένιος Τριβιζάς ο μεγαλύτερος Έλληνας παραμυθάς που μεγάλωσε γενιές και γενιές στις 7 το απόγευμα. Τα εγκαίνια θα περιλαμβάνουν χορό και διασκέδαση ενώ οι εκδηλώσεις που θα γίνονται καθημερινά θα είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Μικροί και μεγάλοι θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα ζωγραφίσουν και γενικότερα θα μπουν σε ένα παραμύθι που οι καρδιές θα έχουν μόνο αγάπη! Έτσι κι αλλιώς ποιος σας είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι μόνο για τα μικρά παιδιά; Είναι μία ευκαιρία κι εμείς να θυμηθούμε τα δικά μας παιδικά χρόνια και γιατί όχι να αφήσουμε την παιδικότητά μας ελεύθερη κι όχι φυλακισμένη.

Πάρτε μία μικρή γεύση από το τι συμβαίνει κάθε Χριστούγεννα στη Δράμα και στην Ονειρούπολη.

https://www.travelgirl.gr/xristoygenna-ayto-einai-to-xorio-tou-agiou-vasili-stin-ellada/