Τετάρτη, Δεκεμβρίου 6

Νέο αντάρτικο Φίλη: Καλεί σε επαγρύπνηση πολίτες και οργανώσεις για πλειστηριασμούς...Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ !

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ! Έκκληση για ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη τις ρυθμίσεις για τις απεργίες που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση απευθύνει ο Νίκος Φίλης.

Ζητά, επίσης, να υπάρξει συμπληρωματική νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά στρώματα υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα αίτημα πολλών συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλα κόμματα.
«Το ζήτημα των κόκκινων δανείων από στεγαστικά επηρεάζει αναμφίβολα τους τραπεζικούς ισολογισμούς, όμως αντί να οδηγηθούμε σε αντικοινωνικούς μαζικούς πλειστηριασμούς πρέπει να δούμε τι γίνεται με εκείνους τους λίγους που χρωστούν τα περισσότερα π.χ. στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων και να βάλουμε προτεραιότητες και στόχους» προσθέτει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.
Καλεί, επίσης, σε εγρήγορση τα κινήματα αλληλεγγύης, τις αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ζητά να ενδυναμώσουν την παρουσία τους δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς χωρίς να τους υποκαθιστούν.
Ζητά, ακόμα, ενημέρωση από την κυβέρνηση για την πώληση του 40% της ΔΕΗ λέγοντας ότι «πρέπει να αξιολογήσουμε την τελική συμφωνία γιατί ο τομέας της ενέργειας έχει τεράστια στρατηγική σημασία μπροστά στην οποία ακόμα και η πώληση ενός ακόμη 17% της ΔΕΗ και μάλιστα για 100 μόλις εκατομμύρια είναι ένα αμελητέο ποσό».
Τονίζει, δε, ότι οι μνημονιακοί καταναγκασμοί σε όλα σχεδόν τα πεδία θα παραμείνουν επανερχόμενος στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων.
«Με την ευρύτερη δυνατή εθνική συμφωνία και στήριξη η κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί το ζήτημα των πλεονασμάτων σε συνάρτηση με το χρέος ώστε αυτά να πέσουν κάτω από το 2% του ΑΕΠκ και να σταματήσουν να πριονίζουν τα πόδια της ανάπτυξης».