Τρίτη, Δεκεμβρίου 5

Πόσο κόστισαν τα ταξίδια Τσίπρα - Καμμένου με τα κυβερνητικά τζετ

Πάνω από 6 εκατοµµύρια ευρώ έχουν δαπανηθεί τα τελευταία τρία χρόνια για τις πτήσεις του πρωθυπουργού και µελών του Υπουργικού Συµβουλίου µε τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη της 352 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων, που έχει έδρα στην Ελευσίνα.


Το υπερπολυτελές Gulfstream V (G-V), που χρησιµοποιείται και για υπερατλαντικά ταξίδια, και τα δύο Embraer έχουν διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόµετρα, µε «πρωταθλητές» σε αριθµό πτήσεων και κόστος τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Αµυνας, ο οποίος µάλιστα στη διάρκεια του 2017 έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον κ. Τσίπρα στο δεύτερο σκέλος (αυτό του κόστους).
Οπως αποκαλύπτει το «S», τα χρήµατα που έχουν δοθεί συνολικά την τριετία 2015-2017 µόνο για τη χρήση των τριών αεροσκαφών είναι περίπου 6.500.000 ευρώ και αφορούν κυρίως πτήσεις στο εξωτερικό και το εσωτερικό του Αλέξη Τσίπρα, του Πάνου Καµµένου, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη ∆ραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αµυνας, ∆ηµήτρη Βίτσα, του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και Νίκου Ξυδάκη, των υπουργών Οικονοµικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιάνη Βαρουφάκη (πρώην), καθώς και κάποιες λιγοστές του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. ksipnistere.com