Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13

Μετακλητός υπάλληλος της Βουλής στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Μετς

Ένας εν ενεργεία μετακλητός υπάλληλος της Βουλής στο κόμμα της Χρυσής Αυγής βρίσκεται ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες για τα θλιβερά έκτροπα έξω από το γήπεδο του Μετς το βράδυ του Σαββάτου.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν άνδρα 37 ετών, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε υποψήφιος πολιτευτής του κόμματος, και τώρα κατηγορείται ότι ήταν εκ των πρωταγωνιστών στα επεισόδια που έλαβαν χώρα μετά της ολοκλήρωση του αγώνα βόλεϊ ανδρών μεταξύ Παναθηναϊκού και Εθνικού Πειραιώς.
Εκτός όλων των άλλων παραβάσεων κατηγορείται ότι επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με αποτέλεσμα να πέσει και η μοτοσυκλέτα του και να υποστεί φθορές.
Αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης, ομάδα χούλιγκανς επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στους οπαδούς του «τριφυλλιού» την ώρα που εξέρχονταν από το «κλειστό» γυμναστήριο, ενώ έβαλε φωτιά σε σταθμευμένα οχήματα, καίγοντας ολοσχερώς 7 μοτοσυκλέτες και προκαλώντας φθορές σε πέντε αυτοκίνητα.
Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 16 έως 39 χρόνων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Ο δικαστικός λειτουργός διέταξε για οκτώ από αυτούς την κράτηση και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο ανήλικος από την Αλβανία..lykavitos.gr