Τρίτη, Δεκεμβρίου 19

Φαήλος με Λεπέν στη Σύνοδο της Πράγας

Με συνθήματα κατά της Ε.Ε. συναντήθηκαν το Σάββατο στην Πράγα εθνικιστές ηγέτες κομμάτων από 10 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Μαρίν Λεπέν, ο Γκερτ Βίλντερς, ο Γερμανός Μάρκους Πρέτζελ, ο Ιταλός Λορέντσο Φοντάνα και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Η συνάντηση ήταν μια πρωτοβουλία του Τσεχοϊάπωνα ακροδεξιού ηγέτη Τόμιο Οκαμούρα και τιτλοφορούνταν «Μια Ευρώπη των εθνικών κρατών χωρίς την Ε.Ε.».


Σύμφωνα με την «Die Welt», η φετινή συνάντηση δεν θύμιζε σε τίποτα την περσινή αντίστοιχη συγκέντρωση, που υπό το πρίσμα της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ φάνταζε μεγαλειώδης. Η Λεπέν και ο Βίλντερς απέφυγαν να σχολιάσουν τις εκλογικές ήττες τους, ωστόσο δεν παρέλειψαν να επαινέσουν το αυστριακό ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθέριας FPÖ, χαρακτηρίζοντας μια «πολύ καλή είδηση για την Ευρώπη» τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση της Αυστρίας.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης, της Νέας Δεξιάς, μετά τη συνάντησή του με τη Λεπέν σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook πως οι δυο τους είχαν μια ουσιαστική πολιτική συζήτηση για τα προβλήματα της σημερινής Ευρώπης αλλά και την ανάγκη να γίνει μια στροφή προς την Ευρώπη των Εθνών. Την ίδια ώρα στους δρόμους της Πράγας χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποιούσαν ειρηνική διαδήλωση, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Ευρώπης και των μεταναστών. «Ο εθνικισμός δεν είναι μια επιλογή!», «Εξω οι ναζί από την Πράγα!» ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο αδελφός του Τόμιο Οκαμούρα, Χαγιάτο.

 dimokratianews.gr