Δευτέρα, Δεκεμβρίου 4

Ελέγξτε την όρεξη σας με βότανα

Ελέγξτε την όρεξη σας με βότανα

Η όρεξη παίζει σημαντικό ρόλο στο αν θα καταφέρει κάποιος να ολοκληρώσει τη δύσκολη διαδικασία της δίαιτας, Η φύση μας βοηθάει και σε αυτό το κομμάτι, προσφέροντας μας μια σειρά από αδυνατιστικά προϊόντα, τα οποία μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι μας στο αδυνάτισμα.
Πως όμως συμβαίνει αυτό; Τα συγκεκριμένα βότανα έχουν την ιδιότητα να μετριάζουν τα ερεθίσματα που προκαλούν πείνα. Επιπλέον, έχουν αποτελεσματική δράση κατά του άγχους, το οποίο πολλές φορές μας οδηγεί σε τσιμπολογήματα.

Το πιο γνωστό βότανο είναι το πράσινο τσάι. Περιέχει τις κατεχίνες που ενισχύουν την απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει επειδή υποβοηθείται η παραγωγή της κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης, μιας ουσίας που ενεργοποιεί ταχύτατα το μεταβολισμό.
Όσον αφορά την ηρεμία, την αποφυγή του στρες και την καταπολέμηση του άγχους, υπάρχουν το τίλιο, η βαλεριάνα και τα άνθη πορτοκαλιάς. Όλα τους έχουν ευεργετική δράση, μας ηρεμούν και μας χαλαρώνουν άμεσα.
Όσοι θέλουν να κρατηθούν μακριά από ανεπιθύμητα σνακ ή φοβούνται μην κάνουν κάποια παρασπονδία, υποκύπτοντας στη λιγούρα, μπορούν να δοκιμάσουν την αλθαία ή αλλιώς δεντρομολόχα και νερομολόχα. Έχει καταπραϋντική δράση και προκαλεί αίσθηση κορεσμού για αρκετές ώρες.
Ο ιβίσκος έχει την ικανότητα να αναζωογονεί το σώμα μας και μας βοηθάει στη χώνεψη. Δίνει κυριολεκτικά άλλο χρώμα στο φλιτζάνι μας, μας απαλλάσσει από τη δυσκοιλιότητα και βοηθάει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών, των λιπιδίων και των υδατανθράκων.
 sofokleousin.gr