Τρίτη, Δεκεμβρίου 12

Οι φωτογραφίες της ημέρας

Καλλιέργεια βαμβακιού στη Μπουρκίνα Φάσο. Αγρότης μαζεύει βαμβάκι σε ένα χωράφι στο χωριό Kongolekan, στη Μπουρκίνα Φάσο.
REUTERS / LUC GNAGO
Αγρότης μαζεύει βαμβάκι σε ένα χωράφι στο χωριό Kongolekan, στη Μπουρκίνα Φάσο.
Κατεχόμενα: Συγκρούσεις Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστίνιων διαδηλωτών. Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά πυρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς, κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Στη Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον συνοριακό φράκτη με το Ισραήλ και εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον στρατιωτών στην άλλη πλευρά. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, ο ένας σοβαρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς.
REUTERS / MOHAMMED SALEM
Δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισραηλινά στρατιωτικά πυρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς, κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Στη Λωρίδα της Γάζας, δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν κοντά στον συνοριακό φράκτη με το Ισραήλ και εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον στρατιωτών στην άλλη πλευρά. Δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά, ο ένας σοβαρά, δήλωσαν τραυματιοφορείς.
Ταξιδεύοντας με τρένο στην Ινδία. Ένας άντρας διαβάζει εφημερίδα σε ένα τρένο στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.
REUTERS / SAUMYA KHANDELWAL
Ένας άντρας διαβάζει εφημερίδα σε ένα τρένο στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.
Φλαμίνγκο στην Κύπρο. Ροζ φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας, στην Κύπρο.
EPA / KATIA CHRISTODOULOU
Ροζ φλαμίνγκο στην Αλυκή Λάρνακας, στην Κύπρο.
Καλλιτεχνικό φεστιβάλ στο Μαϊάμι. Μία παρέα από γυναίκες βγάζουν φωτογραφία μπροστά από ένα κτίριο με γκράφιτι του Αμερικανού καλλιτέχνη Tristan Eaton, στην περιοχή Wynwood, κατά τη διάρκεια της έκθεσης τέχνης Art Basel στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα. Γκαλερί τέχνης και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Μαϊάμι για το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ του κόσμου.
EPA / RHONA WISE
Μία παρέα από γυναίκες βγάζουν φωτογραφία μπροστά από ένα κτίριο με γκράφιτι του Αμερικανού καλλιτέχνη Tristan Eaton, στην περιοχή Wynwood, κατά τη διάρκεια της έκθεσης τέχνης Art Basel στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα. Γκαλερί τέχνης και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο Μαϊάμι για το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά φεστιβάλ του κόσμου.
Στιγμές ηρεμίας. Μία γάτα κοιμάται σε ένα σπίτι στην Πράγα, στην Τσεχία.
REUTERS / DAVID W CERNY
Μία γάτα κοιμάται σε ένα σπίτι στην Πράγα, στην Τσεχία.
Βρίσκοντας καταφύγιο στο Μπανγκλαντές - Η ιστορία μίας Ροχίνγκια. Η Rihana Begum, μία 30χρονη πρόσφυγας Ροχίνγκια και μητέρα πέντε παιδιών, φωτογραφίζεται στο κατάλυμά της στον καταυλισμό για χήρες και ορφανά, που έχει δημιουργηθεί μέσα στον ευρύτερο προσφυγικό καταυλισμό Ροχίνγκια, Balukhali, κοντά στο Cox
REUTERS / DAMIR SAGOLJ
Η Rihana Begum, μία 30χρονη πρόσφυγας Ροχίνγκια και μητέρα πέντε παιδιών, φωτογραφίζεται στο κατάλυμά της στον καταυλισμό για χήρες και ορφανά, που έχει δημιουργηθεί μέσα στον ευρύτερο προσφυγικό καταυλισμό Ροχίνγκια, Balukhali, κοντά στο Cox's Bazar, στο Μπανγκλαντές. H Rihana αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το χωριό της, Supa Rang στη Μιανμάρ, όταν αυτό κάηκε μετά από επίθεση στρατιωτικών, τρείς ημέρες μετά την γιορτή του Έιντ αλ-Άντχα το Σεπτέμβριο. Ο άντρας της πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να ξεφύγει κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο χωριό. Όπως λέει η ίδια, «Φοβάμαι τόσο πολύ που δεν θα επιστρέψω ποτέ ξανά στη Μιανμάρ. Προτιμώ να πεθάνω εδώ». Ζεί με τα πέντε της παιδιά σε ένα δωμάτιο που δεν έχει απολύτως τίποτα, εκτός από λίγες ντομάτες, μερικά θρησκευτικά βιβλία και ρούχα, στον καταυλισμό για χήρες και ορφανά.
Χοροθέατρο στο Βερολίνο. Χορευτές κάνουν γενική πρόβα της παράστασης "Kreatur" (Πλάσμα), του Γερμανού χορογράφου Sasha Waltz, σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen και τον σχεδιαστή φωτισμού Urs Schoenebaum, στο Βερολίνο
REUTERS / Stefanie Loos
 naftemporiki.gr
 
Χορευτές κάνουν γενική πρόβα της παράστασης "Kreatur" (Πλάσμα), του Γερμανού χορογράφου Sasha Waltz, σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen και τον σχεδιαστή φωτισμού Urs Schoenebaum, στο Βερολίνο