Σάββατο, Δεκεμβρίου 2

Μετρ της προπαγάνδας και της ψεύτικης είδησης

Μετρ της προπαγάνδας και της ψεύτικης είδησης

Η συζήτηση στη Βουλή για το «Καμμένος gate» είναι πλέον ιστορία αλλά αυτό που δεν μπορεί να μείνει στην ιστορία είναι τα ψέματα των Τσίπρα και Καμμένου. Συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού, πιστοί στη λογική του Γκαίμπελς και της λάσπης που πάντα κάτι μένει.
Το πρώτο συνειδητό ψέμα, που συνεχίζεται τεχνηέντως και από τον Τζανακόπουλο, και από τα
συριζαίϊκά τρολ, και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την Μαρέβα Μητσοτάκη. Αδιάφορο μας είναι αν η σύζυγος του Κυριάκου είναι τίμια, ηθική ή έχει γκρίζες ζώνες στην επαγγελματική ή προσωπική της ζωής. Αυτά ας τα λύσει η ίδια και ο πρόεδρος της ΝΔ που είναι δημόσια πρόσωπα. Όμως, η στόχευση της κυβέρνησης είναι προφανής και δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστη. Συνέδεσαν έναν μεσάζοντα ή κάτι άλλο, τον Σφακιανάκη με την Μαρέβα και μόλις αυτή έστειλε εξώδικα λέγοντας ότι δεν τον γνωρίζει, της επιτέθηκαν γιατί τόλμησε να υπερασπιστεί τον εαυτό της.
Κι ενώ ο Τσίπρας είχε και το χρόνο και τα μέσα να πληροφορηθεί πως δεν έχει καμιά σχέση η Μαρέβα με τον εν λόγω, το ξεστόμισε στη Βουλή προκειμένου να την ρίξει βορά στα θηρία. Ήταν σίγουρο ότι θα έπλεκαν σενάρια, ιστορίες και περίεργες κουβέντες για την γυναίκα του Κυριάκου έτσι ώστε να φτιαχτεί ένα ακόμη αφήγημα στη μάχη που δίνει ο Τσίπρας. Μέχρι πρότινος ήταν η Siemens, ήταν το ΚΕΕΛΠΝΟ, τώρα βάζουν στο κάδρο και την Μαρέβα Μητσοτάκη, χτυπώντας επί δικαίων και αδίκων.
Το δεύτερο ψέμα είναι η δήθεν απειλή σε βάρος του Καμμένου και της οικογένειάς του από τον Πατεράκη, γνωστό και από το παρελθόν. Μα αν ίσχυε κάτι τέτοιο το μόνο εύκολο θα ήταν να βγει μια τηλεφωνική συνομιλία και να αποκαλυφθεί ο εκβιασμός. Και μάλιστα θα μπορούσαν να συλλάβουν τον Πατεράκη ως εκβιαστή. Αλίμονο να μην παρακολουθείται το τηλέφωνο του υπουργού Άμυνας και να μην έχουν γίνει καταγραφές. Τώρα πόσο άγνωστο ήταν το τηλέφωνο του Πατεράκη ώστε να χρησιμοποιηθεί η ΕΥΠ για να μάθουν ότι τελικά πήρε από το… γραφείο του, αυτό το αφήνουμε στον Καμμένο. Αν, όμως, υπήρχαν τέτοιες απειλές τότε θα έπρεπε να κινηθεί αυτόφωρο. Εδώ ο υπουργός Άμυνας κάνει μήνυση στη… μύγα που πετά πάνω από το Υπουργείο δεν θα έκανε σε έμπορο όπλων που τον απειλεί;
Είπε ο Τσίπρας για τον Τζορτζ Σφακιανάκη ότι ήταν σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων του Γ. Παπακωνσταντίνου και ο πρώην υπουργός τον διέψευσε. Ποτέ δεν πήρε αυτή τη θέση, πρόκειται για οικονομολόγο με καλές σπουδές στοLSEπου έχει σχέση με τους Άραβες και κάνει τις δουλειές του. Καλές ή κακές ας το ψάξει η δικαιοσύνη, αλλά το ψέμα του Τσίπρα στη Βουλή, έμεινε σαν τη λάσπη από τον ανεμιστήρα.
Ο δε Τσίπρας μίλησε και για τον πατέρα του Παπαδόπουλου που συμμετείχε σε επιχειρηματική αποστολή στη Ρωσία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Δεν είπε βεβαίως, απέκρυψε μάλιστα, ότι ήταν τότε επιχειρηματίας στο χώρο των καπνών και ως τέτοιος πήγε, καμιά σχέση με όπλα. Κι ότι βεβαίως πήγε μαζί με δεκάδες άλλους για να διεκδικήσει λεφτά που τότε χρωστούσε η Ρωσία.
Αλλά είπαμε. Η λάσπη στον ανεμιστήρα πέφτει επί δικαίων και αδίκων. Μίλα για σκάνδαλα, ακόμη κι αν είναι ψέματα, και κάτι θα μείνει. Ο κόσμος θυμάται τον πρωθυπουργό να «αποκαλύπτει» οργισμένος κι όχι τις διαψεύσεις.
Αλλά είπαμε, οι άνθρωποι είναι μετρ της προπαγάνδας, της ψεύτικης είδησης. Είναι από μόνοι τους fake news.