Σάββατο, Δεκεμβρίου 9

Η ψηλή πίεση σκοτώνει αθόρυβα και γι' αυτό μην αμελείτε να προφυλάσσετε το σώμα σας!


Η ψηλή πίεση προκαλεί παγκόσμια τους πιο πολλούς θανάτους, λόγω εμφράγματος μυοκαρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Η ψηλή πίεση, που επίσης ονομάζεται υπέρταση, μπορεί να σας κλέβει χρόνια από τη ζωή σας! Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο για τη ζωή που δημιουργεί η ψηλή πίεση.
Η αύξηση της πίεσης στις αρτηρίες εξελίσσεται στις πλείστες περιπτώσεις χωρίς να προκαλεί συμπτώματα. Ωστόσο βλάπτει συνεχώς πολλά ζωτικά συστήματα.
Η καρδία, οι νεφροί, τα μάτια και ο εγκέφαλος είναι μεταξύ των πρώτων θυμάτων της ψηλής πίεσης. 
Όταν εκδηλωθούν προβλήματα σε διάφορες
λειτουργίες και όργανα του σώματος του ασθενούς με υπέρταση, οι βλάβες είναι συνήθως μη ανατρέψιμες.
Μην ξεχνάτε μερικά βασικά στοιχεία για την προφύλαξη σας από την ψηλή πίεση: 1. Ακόμη και εάν δεν έχετε οποιαδήποτε συμπτώματα, να ελέγχετε την πίεσή σας τακτικά. Η υπέρταση, που αποκλήθηκε «ο σιωπηλός δολοφόνος», μπορεί να υπάρχει διαχρονικά, να φθείρει ζωτικά όργανα και να μην προκαλεί συμπτώματα.
2. Για πρόληψη της υψηλής πίεσης μειώστε το αλάτι που τρώτε σε 5 γραμμάρια κάθε μέρα, τρώτε φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά φτωχά σε λιπαρά, περιορίστε το κρέας, μην καπνίζετε, να ασκείστε τακτικά, να κοιμάστε αρκετά και να έχετε κανονικό βάρος σώματος.
3. Για πρόληψη και θεραπεία υψηλής πίεσης δεν αρκεί να τρώτε πιο λίγο αλάτι, αλλά να τρώτε και πιο πολύ κάλιο. Οι μπανάνες, οι ντομάτες, τα φασόλια, οι πατάτες και τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε κάλιο.
4. Να θυμάστε ότι άτομα που κοιμούνται λιγότερο από εφτά και μισή ώρες κάθε νύκτα έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάθουν υπέρταση και καρδιοπάθεια.
5. Χαλαρώστε με μουσική σε αργό ρυθμό. Μειώνει την πίεση, τον καρδιοαναπνευστικό ρυθμό και το στρες. Βοηθά έτσι στην πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.
6. Η υπέρταση προσβάλλει και παιδιά. Όλο και πιο πολλά παιδιά έχουν υψηλή πίεση. Ο παιδίατρος να μετρά την πίεση των παιδιών ήδη από την ηλικία των 3 ετών.
7. Το σύνδρομο της άσπρης μπλούζας υπάρχει σε πολλά άτομα. Η θέα του γιατρού τους αυξάνει την πίεση. Γι’ αυτό η πίεση να μετριέται υπό κατάλληλες συνθήκες, με τον ασθενή ήρεμο. Κάποτε είναι καλύτερα η πίεση να μετριέται στο σπίτι.
8. Η υψηλή πίεση προκαλεί παγκόσμια τους πιο πολλούς θανάτους, λόγω εμφράγματος μυοκαρδίου και εγκεφαλικών επεισοδίων. Πολλοί πάσχουν από υπέρταση και δεν το ξέρουν. Ελέγχετε σωστά την πίεση σας!www.medlook.net