Ανήθικος ο συριζαίος Ζαχαριάδης: Μήπως θα υπάρξει ειρήνη στην Υεμένη αν δεν πουλήσουμε εμείς τα βλήματα;

ΠΑΤΟΥΝ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΓΕΡΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ !


Δεν «βλέπει» εσωκομματική αντιπολίτευση στο αντάρτικο των βουλευτών - Στο Ριάντ πετά το μπαλάκι για τον μεσάζοντα
Στο μείζον ζήτημα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,
Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στην Κατερίνα Δούκα και τον Γιώργο Πιέρρο στο ΘΕΜΑ 104,6.


Με απίστευτα κυνικό ύφος απάντησε ο κ.Ζαχαριάδης όταν ρωτήθηκε αν συμμερίζεται τις απόψεις του Νίκου Φίλη ότι πρέπει να ακυρωθεί η πώληση αμυντικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία για λόγους ιδεολογικούς και προκειμένου να μην συνεχιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή που έχει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων. 

«Αναφορικά με τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό λύνεται με το αν θα πουλήσουμε εμείς όπλα στη Σαουδική Αραβία» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε: «Έτσι κι αλλιώς η κατάσταση αυτή υπάρχει πολύ πριν εμείς υπογράψουμε»! 

«Αν λοιπόν κάποιος μου έλεγε ότι αν δεν πουλήσουμε αυτές τις οβίδες και αυτά τα βλήματα θα υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, θα το σκεφτόμουν κι εγώ διαφορετικά;» είπε κυνικά ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Αναφορικά με το «αντάρτικο» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, σημείωσε:  «Δεν το εκλαμβάνω ως εσωκομματική αντιπολίτευση. Διεξάγεται ένας διάλογος ο καθένας αποτυπώνει τις απόψεις του και οι απόψεις δεν σχετίζονται με το ερώτημα το οποίο έχει καταθέσει η ΝΔ. Αυτό ερώτημα είναι διαφορετικό, δηλαδή κατά πόσο αυτή η διαδικασία των πωλήσεων των όπλων είναι με βάση κάποια ζητήματα που θέτουν αυτοί και όχι τα ιδεολογικά που τέθηκαν από τους συντρόφους»

Ερωτηθείς, αν το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται πιο κοντά στον Πάνο Καμμένο, απάντησε ότι «Όχι, δεν υπάρχει ζήτημα τέτοιων αποστάσεων. Λειτουργούμε όλοι μαζί και συλλογικά. Εγώ προσωπικά για τη διένεξη της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη δεν πιστεύω ότι αυτό το ζήτημα λύνεται με το αν θα πουλήσουμε όπλα στη Σαουδική Αραβία. Έτσι κι αλλιώς αυτή η κατάσταση υπάρχει πολύ πιο πριν εμείς υπογράψουμε». 

«Αν εξαρτιόταν από αυτά τα βλήματα και αυτές τις οβίδες μία κρίση στην περιοχή θα το εξέταζα διαφορετικά. Υπάρχει η κρίση στην περιοχή υπάρχει πολύ πριν αρχίσουμε να συζητάμε να πουλήσουμε κάτι. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχουμε πουλήσει κάτι. (...) Όταν μιλάμε για όπλα σε  όλον τον πλανήτη και συμφωνίες για πώληση όπλων, σίγουρα δεν είναι για αγαθοεργίες, είναι δυστυχώς για κακούς σκοπούς. Δεν θεωρώ ότι έχει ευθύνες η χώρα που πουλάει ένα όπλο, αλλά αυτή που το χρησιμοποιεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, αν είναι λύση η ακύρωση της συμφωνίας που προτείνει ο Νίκος Φίλης επειδή υπάρχουν σκοτεινά σημεία, ο κ.Ζαχαριάδης ανέφερε: «Αυτό θα το συζητήσουμε τη Δευτέρα. Δεν είναι μόνο πολιτική απόφαση αυτή που έχει να κάνει με την πώληση, θεωρώ προτιμότερο να πάρουμε ένα όφελος πουλώντας κάποια όπλα, από το να υπάρξει ρήξη σε ένα πεδίο βολής και να τα διαλύσουμε ή να τα θάψουμε κάπου, εάν το κρίνει το στράτευμα. Αυτά δεν γίνονται με πολιτικές αποφάσεις». 

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο μεσάζων, Παπαδόπουλος, απάντησε: «Υπάρχουν πολλοί με το όνομα "Παπαδόπουλος"», προσθέτοντας ότι «η απάντηση θα πρέπει να αναζητηθεί από την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας». 

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ο κ.Τσίπρας «πληρώνει» την κυβέρνηση με τον κ.Καμμένο, όταν κάθε τρεις και λίγο είναι αναγκασμένος να τον υπερασπίζεται για μία υπόθεση, έκανε λόγο για έναν επικοινωνιακό κουρνιαχτό. 

«Όταν ο κ.Τσίπρας έρχεται στη Βουλή κάποιοι μας λένε μα γιατί έρχεται, όταν δεν έρχεται γιατί πρέπει να πάει στη Γαλλία να παραλάβει ένα βραβείο που αφορά τη χώρα, τότε τον εγκαταλείπει (σσ. τον Πάνο Καμμένο». 
protothema.gr
 http://anemosantistasis.blogspot.gr