ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΛΕΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ.....Σκανδαλίδης: Διανεμήθηκαν τα πρώτα 29 αγροτεμάχια δημόσιας αγροτικής γης σε μετανάστες


Ε, έλληνες ως πότε θα κοιμάστε; Μοιράζουν τη γη σας σε τριτοκοσμικούς και τους κάνουν έλληνες !

Χαρίζουν τη γη των προγόνων σας, τη γη σας  δεν θα αντιδράσετε; Τι διάολο συμβαίνει με εσάς, όλοι οι λαοί αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους έλληνες.
Μήπως οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν είναι έλληνες αλλά τουρκόσποροι; Μήπως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους γνήσιους έλληνες αυτούς που έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για αυτή τη γη, για τούτα τα χώματα; Μήπως; ;

 http://www.oxafies.com

Την ανάγκη στροφής της Ελλάδας στην πρωτογενή παραγωγή ως απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση...

τόνισε από την Ξάνθη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, κατά η διάρκεια εκδήλωσης για τη διανομή των πρώτων συμβολαίων αγροτικής γης σε νέους αγρότες.Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ο κ. Σκανδαλίδης διένειμε τα πρώτα συμβόλαια αγροτικής γης σε έντεκα νέους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, διένειμε 29 αγροτεμάχια που αντιστοιχούν σε συνολικά 180 στρέμματα δημόσιας αγροτικής γης, ενώ σε ολόκληρη την Ξάνθης αναμένεται να διατεθούν 6.200 στρέμματα σε δικαιούχους του προγράμματος.

Ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να διανείμει δημοσία αγροτική γης σε νέους αγρότες που πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και επιθυμούν συστηματικά και με αξιώσεις να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα (γεωργία ή κτηνοτροφία).

Η διανομή αγροτικών γαιών, σημείωσε ο υπουργός, σε συνάρτηση με μια αξιόπιστη περιβαλλοντική πολιτική μπορεί να δώσει διέξοδο σε πολλούς νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται σοβαρά να εκσυγχρονίσουν και να αναπτύξουν το αγροτικό δυναμικό της χώρας, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια πόρτα εξόδου από την κρίση.

Το πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη διανομή δημόσιας αγροτικής γης σε νέους αγρότες που είναι μακροχρόνια άνεργοι και πτυχιούχοι γεωτεχνικών σχολών παρουσιάζει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 4.000 νέοι επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμό Πιστοποίησης και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) ζητώντας πληροφορίες, ενώ από αυτούς 2.300 κατάθεσαν αίτηση και αναμένουν να λάβουν τη σχετική έγκριση εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.

Δέσμευση του υπουργείου, υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης, είναι μέχρι το τέλος του 2012 να διανεμηθούν ένα εκατομμύριο στρέμματα σε δικαιούχους. Για το λόγο αυτό και συνεχίζεται ο έλεγχος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και κάθε Πέμπτη στην ιστοσελίδα του οργανισμού αναρτώνται οι διαθέσιμες εκτάσεις δημόσιας γης που μπορούν να διανεμηθούν στους δικαιούχους.
ethnos.gr