Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: «Η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας»

Ένωση Δικαστών-Εισαγγελέων: «Η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας»
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη βομβιστική επίθεση που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Εφετείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της και την ανησυχία της για τη στοχοποίηση των λειτουργών της
Δικαιοσύνης και ζητώντας από την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους.

Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».