Τρίτη, Δεκεμβρίου 26

ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ


Οι Γερμανοί είναι παγιδευμένοι κι γιαυτό θα χρησιμοποιήσουν τρόπους που θα φθάσουν ακόμα και στον πόλεμο.
Greek Spirit

Οι πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν πλασαριστεί ως η πανάκεια για την αποφυγή του κουρέματος καταθέσεων. Με άλλα λόγια η θεωρία της αποφυγής νέας ΄΄ανακεφαλιοποίησης΄΄ δηλαδή απο νέα χρηματοδότηση των τραπεζών , περνάει απο τα ακίνητα που θα πλειστηριαστούν. Οι ελληνικές τράπεζες

έχουν φαλιρίσει εδώ και χρόνια και κρατούνται στην ζωή με δύο τρόπους, ό ένας είναι ο ELA , δηλαδή ο σχεδόν καθημερινός δανεισμός τους απο την ΕΚΤ και ο δεύτερος είναι οι ΄΄ανακεφαλαιοποιήσεις΄΄ οι οποίες προκύπτουν απο τους κατά καιρούς ελέγχους που υφίστανται οι τράπεζες απο την ΕΚΤ . Οι Γερμανοί έχουν βρει τον μπελά τους με τις ΄΄ελληνικές ΄΄ τράπεζες διότι παρόλο που αυτές έδιναν δάνεια με επιτόκιο 25% , παρόλο που έχουν εφαρμοσθεί τα capital contrlos, παρολο που έχουν καταπιεί σχεδόν όλα τα δάνεια που έχουμε πάρει από την τρόικα, παραμένουν σε καθεστώς αφασίας.
Οι Γερμανοί δεν μπορούν να δίνουνε επ άπειρον χρήμα στις ελληνικές τράπεζες διότι αυτό είναι αντίθετο με τον χρηματοοικονμικό κανόνα που πρεσβεύει την μικρή κυκλοφορία του χρηματος για να κρατηθεί το νόμισμα ΄΄σκληρό΄΄ . Δεν μπορεί η ΕΚΤ να πλασάρει το ΕΥΡΩ ως σκληρό νόμισμα ισάξιο του δολαρίου στους διεθνείς επενδυτές όταν παράλληλα τυπώνει στην ουσία δεκάδες κιλά απο αυτό κάθε μέρα μόνο για τις ελληνικές τράπεζες.Ο hedgefund επενδυτής θα ζητήσει εξηγήσεις απο την ΕΚΤ , πως μου λέτε ότι το ΕΥΡΩ είναι ένα σκληρό νόμισμα όταν εσείς τυπώνετε καμιά τριακοσαριά κιλά απο δαύτο κάθε μέρα, θα ρωτήσει ο επενδυτής.
Οι Γερμανοί δεν είναι διαθετιμενοι να συνεχίσουν την παρωδία στήριξης των ελληνικών τραπεζών.Ωστόσο δεν μπορούν και να τις χρεοκοπήσουν διότι οι ελληνικες τράπεζες είναι τράπεζες της ευρωζώνης και μια χρεοκοπία τους θα είχε αντίκτυπο σε όλη την ευρωζώνη και το ΕΥΡΩ.Οι Γερμανοί είναι παγιδευμένοι κι γιαυτό θα χρησιμοποιήσουν τρόπους που θα φθάσουν ακόμα και στον πόλεμο.
Σε πρώτη φάση οι Γερμανοί λένε ψέματα ότι για την χρεοκοπία των τραπεζών ευθύνονται τα κόκκινα δάνεια και ότι πρέπει να πλειστηριαστεί η ακίνητη περιουσία των οφειλετών.Οι πλειστηριασμοί δεν πρόκειται ποτέ να εξασφαλίσουν τα 20 δις που χρειάζονται οι τράπεζες πρώτον διότι τα ακίνητα δεν είναι αρκετά, δεύτερον διότι δεν θα πλειστηριαστούν τα ακίνητα των οικονομικών ελίτ που χρωστάνε αλλά οι γκαρσονιέρες των φτωχών και τρίτον διότι οι πλειστηριασμοί θα ρίξουν τις τιμές των ακινήτων λόγω της υπερπροσφοράς που θα προκαλέσουν.
Ωστόσο οι πλειστηριασμοί ως λύση είναι ενα βολικό ψέμα αποδεκτό τόσο απο την ΕΚΤ, όσο απο τ ις τράπεζες αλλα και απο τους μεγαλοεπενδυτές που θέλουν τοΕΥΡΩ σκληρό
Οι πλειστηριασμοί θα λειτουργήσουν πιο πολύ ως δικαιολογία για την αναβολή της χρεοκοπίας των τραπεζών παρά ως μέσο για εισροή κεφαλαίων.
Ωστόσο όπως ακριβώς και η εφαρμογή του μνημονίου που υπογράφηκε το 2010 και το οποίο εφαρμόσθηκε με κωλυσιεργία, δημοψηφίσματα ναι-όχι,, μη εφαρμογή των προαπαιτούμενων , έτσι και οι πλειστηριασμοί θα εκτελούνται με την τακτική ήξεις -αφήξεις της κυβέρνησης.
Από την μια θα ψηφίζονται νόμοι για την νομιμοποίηση και επίσπευση των επιμέρους διαδικασιών των πλειστηριασμών, πάντα μιλάμε για τα σ΄πιτια των φτωχών, και από την άλλη η κυβέρνηση θα παριστάνει την δήθεν αντιστασιακή και θα προκαλεί καθυστερήσεις και κωλύματα τα οποία τελικά δεν θα εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς αλλά θα δείχνουν στους Γερμανούς ότι το πράγμα δεν προχωράει.
Κάτι όπως με τα προαπαιτούμενα, τα οποία αποδέχονται αρχικά και μετά δεν εφαρμόζουν.
‘Ετσι οι Γερμανοί θα αποφασίσουν το κούρεμα των καταθέσεων ως ύστατη λύση.
Παραλληλα η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει απεργίες στον χώρο της δικαιοσύνης και την εσωτερική αντιπολίτευση απο τις ακραίες συνιστώσες της οι οποίες θα την εγκαλούν για εξηγήσεις σχετικά με τις καθημερινές δεκάδες αποκοπές ρεύματος απο την ΔΕΗ σε όσους οφείλουν .
Ταυτόχρονα στα ΄΄κέντρα φιλοξενίας΄΄ μεταναστών θα ξεσπάσουν ταραχές εφόσον οι πρόσφυγες ή ΄΄παρατυποι΄΄μεταάστες γνωρίζουν ότι μόνο με ταραχές και θύματα θα τραβήξουν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας.
Το κούρεμα καταθέσεων θα σημάνει το τέλος των τραπεζών οι οποίες την επόμενη του κουρέματος θα πάψουν να υπάρχουν στην συνείδηση του Έλληνα και σε πρώτη φάση θα απορροφηθούν απο τις γερμανικές ή θα μπουν σε καθεστώς εκκαθάρισης και σε δεύτερη φάση θα εξαγορασθούν απο τουρκικές και καταριανές.
Όλα τα παραπάνω είναι προσχεδιασμένα ή μάλλον αποτελούν το σχε΄διο »B» των ελληνικών ελίτ.
Ως εφεδρεία έχουν την Τουρκία και την στρατιωτική της δύναμη η οποία με ένα βαρύ θερμό επεισόδιο θα καταστήσει την χώρα αιχμάλωτη για πολλές εβδομάδες. Μόνο έτσι οι Γερμανοί θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ως χώρας της ευρωζώνης και φυσικά την χρεοκοπία των τραπεζών.Οι Τούρκοι έτσι ή αλλιώς αποτελούν τον μπράβο της Γερμανίας
https://hellenicsunrise2.blogspot.gr/2017/12/blog-post_22.html

 .triklopodia.gr