ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ....Σε απεργιακό «κλοιό» η χώρα

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
  -Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία


«Ρολά» κατεβάζει σήμερα ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ νωρίτερα, στις 10:30 θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια τα μέλη του ΠΑΜΕ. Στο Μουσείο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση επίσης για τις 10:30 αριστερές
οργανώσεις και πρωτοβάθμια σωματεία.
Τα  Συνδικάτα κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν:
– Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ
– Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα
– Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας
– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου
– Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
– Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες
Πώς θα κινηθούν μετρό, τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία
Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους επιβάτες της πρωτεύουσας σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, μετρό και τρόλεϊ προχωρούν σε στάσεις εργασίας.
Συγκεκριμένα:
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 09:00 π.μ. – 9:00 μ.μ. λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.
Το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 9:00 – 16:00 λόγω των στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.
Οι συρμοί του ηλεκτρικού θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στην 24ωρη απεργία.
Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης δεν θα εκτελεστούν σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
«Την Πέμπτη, αναστέλλονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και των λεωφορείων που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου της», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια
Δεμένα στα λιμάνια της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως και τα μεσάνυχτα, λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.