Ένας ευεργετικός χυμός για το ζάχαρο

chimos-gia-to-zacharo

Ένας ευεργετικός χυμός για το ζάχαρο

Η γλυκόζη (ζάχαρο του αίματος) είναι ένα πολύτιμο «καύσιμο» για όλα τα κύτταρα του σώματος όταν βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα στο αίμα.
Όταν όμως επί χρόνια η γλυκόζη είναι σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο αίμα από το κανονικό λειτουργεί σαν ένα αργό δηλητήριο:

από τη μια καταστρέφει την ικανότητα των κυττάρων του παγκρέατος να παράγουν ινσουλίνη (ορμόνη που βάζει τη γλυκόζη μέσα στα κύτταρα) και από την άλλη ενεργοποιεί μια αλληλουχία χημικών αντιδράσεων που προκαλούν μη αναστρέψιμες παθολογικές καταστάσεις στα αγγεία καταστρέφοντας το ενδοθήλιο (το εσωτερικό του τοιχώματος των αγγείων).
Μόλις συμβεί αυτό, αρχίζει η σταδιακή καταστροφή των νεύρων και διαφόρων οργάνων και ιστών.

Οι βλάβες δεν προκαλούνται από τη μια στιγμή στην άλλη: μπορεί να περάσουν μήνες ή και χρόνια μέχρι να φανούν, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει ο χρόνος για να ρυθμίσει κάποιος καλά το “ζάχαρο” του αίματος και να προστατεύσει την υγεία του από τις καταστροφές.

Αυτή είναι μια απλή συνταγή ενός γευστικού smoothie που βοηθάει όσους έχουν υψηλό ζάχαρο…

Θα χρειαστείτε:

  • 1 πράσινο μήλο
  • 1 πικρό νεροκολόκυθο
  • μισό αγγούρι
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • μισό λεμόνι
Τα περνάτε στον αποχυμωτή και είναι έτοιμο…
Προσοχή: Πάντα να απευθύνεστε στον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε συνταγή, ειδικά εάν λαμβάνεται παράλληλα και φαρμακευτική αγωγή

Και στην ενότητά μας «χυμοί», θα βρείτε πληροφορίες και ιδιότητες άλλων χυμών και αρκετές συνταγές που επίσης προασπίζουν την υγιεία μας!
Στην ενότητά μας «ροφήματα», θα βρείτε αρκετές ακόμη συνταγές και πρωτότυπες ιδέες, που τέρπουν και ωφελούν την υγιεία μας!!

 proionta-tis-