Κυριακή, Δεκεμβρίου 10

Τζίντζερ brownies ένα πολλά υποσχόμενο επιδόρπιο

Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Tantric Secrets» Cassandra Lorius, η ψυχολογική μας αντίδραση στο φαγητό βασίζεται στη μυρωδιά του, τη γεύση και την εμφάνισή του.

Η πιπερόριζα διαθέτει ένα χαρακτηριστικό, πικάντικο άρωμα που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, καθιστώντας την το πλέον αποτελεσματικό διεγερτικό και ιδανικό συμπλήρωμα σε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο.
Αυτή η συνταγή, είναι ένα γλύκισμα για κάθε ώρα από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Τα Τζίντζερ brownies που προτείνει είναι απολαυστικά.

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C. Λαδώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά σε ένα τετράγωνο ταψί διαμέτρου 20εκ. Απλώνουμε -στη βάση του μόνο- μια λαδόκολλα.
Λιώνουμε το βούτυρο και τα 200γρ μαύρης σοκολάτας σε μπεν μαρί: τα βάζουμε σε ένα σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς το σκεύος να ακουμπά το νερό. Μόλις λιώσουν τα υλικά, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας κάθε φορά για να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά και διπλώνουμε μέσα στο μείγμα το κακάο. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί, το βγάζουμε και το κόβουμε σε τετράγωνα.
Στο μεταξύ, όσο ψήνονται τα brownies, λιώνουμε τα 100γρ μαύρης σοκολάτας που έμειναν και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Για το σερβίρισμα, πασπαλίζουμε τα brownies με ζάχαρη άχνη και περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
υλικά:250γρ ανάλατο βούτυρο, τεμαχισμένο
300γρ μαύρη σοκολάτα, τεμαχισμένη
4 αυγά
330γρ (1 1/3 κούπες) καστανή ζάχαρη
200γρ (1 1/3 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. τριμμένη κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
35γρ (1/3 κούπας του τσαγιού) κοσκινισμένο κακάο
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Η συνταγή είναι από το :dimitrisskarmoutsos.gr